Dağıstanlı işten çıkarılmalara tepki gösterdi

DüzceSonHaber

Dağıstanlı işten çıkarılmalara tepki gösterdi
12.11.2022 - 14:08
Kaynak: Haber Merkezi

CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Özcan Dağıstanlı,  Düzce Belediyesi’nin emeklilik haklarını kazanan 14 işçiyi işten çıkarmasını eleştirerek, “Bu kış gününde, bu hayat pahalılığında, insanlar enflasyon altında ezilirken, üniversitede çocuğunun ev kirasını ödeyemezken, ne yapacak bu insanlar?” diye sordu.

 

Dağıstanlı, “14 tane belediye işçisini, kapının önüne koydunuz. Sebebi emeklilik haklarını kazanmış olmaları. Sayın Özlü, kamuda dünya kadar emekli olup çalışmaya devam eden insanlar var. Sonra emekliliğe hak kazanmak, İŞTEN ATMA GEREKÇESİ DEĞİLDİR.Bu işçileri sokağa atmak için niçin bu kadar acele ettiniz? 17/1 maddesini bile, yani sekiz hafta önce işten atılacaklarını bile bildirmediniz” dedi.

Mağdur olan işçilerin CHP olarak yanlarında olduklarını belirten Dağıstanlı, “Bu kış gününde, bu hayat pahalılığında, insanlar enflasyon altında ezilirken, üniversitede çocuğunun ev kirasını ödeyemezken, ne yapacak bu insanlar. Yıl başından önce işten atarak, yeni yılda alacakları zamlardan bile mahrum bıraktınız. Mağdur olan işçilerin kanuni haklarını ararken yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyorum. Sayın Başkan, bu işçileri işten atmak için genel seçimleri bekleseydiniz, hiç olmazsa millet ittifakı, iktidarının sağlayacağı güvenli ve huzurlu ortamda olurlardı” dedi.


Editör: D. Son Haber