Mehmet Keleş’i ikna eden oy kaygısı yaşamaz

DüzceSonHaber

Mehmet Keleş’i ikna eden oy kaygısı yaşamaz
19.11.2022 - 22:59
Güncelleme 20.11.2022 - 00:18
Kaynak: Haber Merkezi
1

Düzce’de bir buçuk dönem diyebileceğimiz süre içerisinde belediye başkanı olarak görev yapan Mehmet Keleş bildiğiniz gibi görevinden istifa ederek bir süredir köşesine çekildi. (GİBİ GÖRÜNÜYOR)

Keleş’in görevi bırakmasının ardından Düzce halkı istifa etti mi? Ettirildi mi? Sorusunu sormaya başladı. Ama genel inanç Keleş’e haksızlık edildiği yönündeydi. Yani istifa ettirildi ihtimali daha ağır bastığı için (Keleş görev süresini tamamlamak istiyordu) herhangi bir soruşturma yada dava açılmaması aslında Keleş’in bir gaz almaya kurban gittiği algısını her geçen gün güçlendirdi.

Keleş, bu süre içerisinde yani yaklaşık 5-6 senedir çok ortalıkta görünmemekle birlikte zaman zaman çıkışlarıyla kendisini Düzcelilere hatırlatmayı biliyor. Bu süre içerisinde bazıları gibi AK Parti’ye ihanet etmedi ve partisinden ayrılmadı. Cumhurbaşkanı hakkında ileri-geri konuşmadı, partisini hiçbir zaman kötülemedi ve dava adamı olduğunu gösterdi.

Tabi bizler sokakta bir çok kişi ile muhatap olma şansı yakalıyoruz. Çay içtiğimiz yerde, oturduğumuz bankın yanında oturanlara Keleş’i bazen isteyerek bazen istem dışı sorma gereği duyuyoruz. Keleş dendiği zaman Düzcelilerin gözünde hemen bir ışık beliriyor ve bir küçük tebessüm oluşuyor.

Halk hala bu adamı seviyor.

Tabi AK Parti’den ayrılmamış olması bundan sonra ayrılmayacak anlamına gelmez. Siyasi hedefleri var ve siyaseti bilen bir kişilik. Etrafına doğru isimleri topladığı zaman altından kalkamayacağı sorun, getiremeyeceği hizmet yok. Dediğim gibi etrafında doğru isimler olması gerekiyor, bu doğru isimlerin gösterdiği yola kendi doğrularını da katarak ilerlemesi lazım.

Bu süreçten sonra siyasi hedefleri olduğuna inandığım Mehmet Keleş tabi ki siyasi arenada şansını deneyecektir. Bu ilk olarak belki AK Parti’den olur, belki diğer partilerden olur. Ama eminim ki bir kez daha şans isteyecektir.

Bir şeye daha eminim, Düzce’de siyasi parti il başkanlarının çoğunun hayalinde Mehmet Keleş vardır. Keleş’i kandırmak için görüşmeler yaparak, araya birilerini koymaya devam ettiklerine de eminim.

Düzce’de bir Keleş gerçeği var bu değiştirilemiyor.

Eğer sayın Keleş okuyorsanız bile kusura bakmayın. Bu kısımda biraz sizin nasıl iz bıraktığını yazacağım…

Halen Düzce’de Keleş’in yaptığı kaldırımlara basıyoruz. Bazılarının bu kaldırımlar hoşuna gidiyorken, bazıları kızsa bile örneğin karda kaysa bile ‘Ulan Keleş ne biçim kaldırım yaptın?’ diyerek Keleş’in adını anıyorlar. Reklamın iyi kötüsü olmaz dimi.

Hala saat kuleleri tartışılıyor. Halen bir yerde yıkım yada düzenleme olunca Mehmet Keleş’in yaptıklarını yıkmaya ne meraklılar deniyor.

Yani Keleş o kadar işlemiş ki halk bir türlü dilinden düşürmek bilmiyor.

Bu aşamada efendim. Siyasi partilerden 2023 seçimleri öncesinde Keleş’i kim ikna ederse çok eminim oy kaygısı yaşamaz.

Bu benim kendi senaryom ki gerçekleşmesi muhtemel. Keleş’i ikna edip ikinci sıraya koyan bir parti, birinci sıraya yine Düzce’de bilinen ve tanınan bir ismi koyarsa o parti teşkilatı da biraz çalışırsa, hangi parti olursa olsun Düzce’den iki milletvekilini kesin çıkarır.

Tabi herkesin hayali birinci sıra milletvekili olmaktır.

Ama bu memlekette Keleş görevden gittiğinde AK Parti belediye kaybetti, Keleş geldiğinde tüm belediyeleri aldı. Keleş gitti hem belediyeler hem 1 milletvekilliği gitti. Yani tüm Düzce’ye ilçeleriyle hakim olan bir Keleş gerçeği var.

Dedim ya Keleş’i ikna eden ipi göğüsler.

Bekleyip göreceğiz. Hangi parti ikna edecek?

Keleş’in tercihi ne olacak?

Ne olursa olsun Düzcemiz ve memleketimiz için hayırlısı olsun..

Kalın sağlıcakla….

Yazının devamı için linke tıklayın

                                                                                               

https://www.duzcesonhaber.com/tezcan-solmaz/559-mehmet-keles%E2%80%99i-ikna-eden-oy-kaygisi-yasamaz

 


Editör: D. Son Haber