Sarıgül’den şehit Mustafa Bazna’nın ailesine ziyaret

DüzceSonHaber

Sarıgül’den şehit Mustafa Bazna’nın ailesine ziyaret
26.12.2022 - 10:07
Kaynak: Haber Merkezi

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgük, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Bazna’nın evine giderek ailesi ile görüştü. Sarıgül, “Devletimiz güçlüdür. Şehidimizin naaşını en kısa sürede ailesine ve Düzce’ye getirmelidir” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonda hain terör örgütü PKK’nın açtığı ateş sonrası şehit olan ve naaşı terör örgütünün elinde bulunduğu öğrenilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Bazna’nın, naaşının iade edilmesi için görüşmeler sürerken, TDP İl Başkanı Mustafa Sarıgül, Düzce’ye gelerek şehit askerin evini ziyaret etti. Şehit askerin ailesi ile görüşen Sarıgül, kendilerinin de şehit naaşının iade edilmesi için görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Ziyaret sonrası TDP İl Binasında açıklama yapan Sargül, “Düzce’de il başkanım ve genel başkan yardımcılarımla birlikte şehit ailesini ziyaret ettik. Resmi olarak şehir ancak naaşını henüz alamadık. Aile acılı, Düzce son derece acılı. Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili mutlaka bir açıklama yapmalıdır. Düzce şehidinin naaşına kavuşmak istiyor. Devletimiz güçlüdür. Milli Savunma Bakanlığı gereğini bir an önce yapmalıdır. Şehidimizin naaşı Düzce’ye bir an önce gelmelidir” dedi.

EYT’yi yılbaşı öncesi çıkarın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e seslenen Sarıgül, “EYT’yi isterdim ki yılbaşından önce çıksın. 4,5 milyon EYT’li yeni yıla yine boynu bükük giriyor. Bu bizi üzüyor. 4 günlük süre var. Sayın bakan gelin meclisi olağanüstü toplantıya çağırın, yılbaşından önce EYT’lilerin yüzünü güldürün. Devletimizin EYT’lilere gerçekten bir özür borcu var. EYT kazanılmış bir haktır. EYT’lilerin kazanılmış hakkını beklemeyelim. Yılbaşından önce onların yüzünü inşallah güldürelim” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun yeri mahkeme salonları değildir

Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı değerlendiren Sarıgül, “Ekrem İmamoğlu belediye başkanıdır. Başkanların yeri mahkeme salonları değildir. Belediye başkanlarını daha çok şantiyelerde, projelerinin başında görmek isterim. İmamoğlu’na çok baskı yapılıyor. İmamoğlu’na bu kadar baskı yapılmasını doğru bulmuyorum. AK Parti artık, Ekrem İmamoğlu’nu artık içine sindirmelidir. Millerin iradesine saygı göstermelidir. Ekrem İmamoğlu’nun yeri parklardır, bahçelerdir, insanlardır. Ekrem İmamoğlu’nun yeri sanattır, kültürdür. Ekrem İmamoğlu’nun görevi İstanbul’u Dünya ile buluşturmaktır. Ama sayın Ekrem İmamoğlu bunlara vakit bulamıyor. Her dakika mahkeme salonlarında, her dakika İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin kıskacı altında. AK Parti sayın Ekrem İmamoğlu’nu artık içine sindirmelidir. Seçimle gelen, seçimle gitmelidir. Bırakın Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığı görevini yerine getirsin. Vatandaşın verdiği oya herkes saygı duysun” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere girecektir

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlere girip, giremeyeceğini değerlendiren Sarıgül “Ben siyasilerin kanunla yok olmasını tercih etmem. Miller tercihini sandıkta vermelidir. Sayın Cumhurbaşkanı seçime girecektir. Halk takdir edecektir. Siyasilerin kararını yasalar değil, siyasilerin kararını sandıkta millet vermelidir” ifadelerini kullandı.

 

 


Editör: D. Son Haber