Aktaş’tan ‘Depremzedeler üzerinden siyaset yapmayın’ uyarısı

DüzceSonHaber

22.02.2023 - 23:20
Güncelleme 22.02.2023 - 23:25
Kaynak: Haber Merkezi

 

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, KYK yurtlarında kalan depremzedeler üzerinden siyaset yapılmasının şık olmadığını dile getirerek “Biz KYK yurtlarına depremzedeleri ziyarete gittiğimizde siyasi partile yurtlara alınmadı dediler. Ancak AK Parti Kadın kolları üyeleri ellerinde Düzce Belediyesi poşetleri ile yurtlara girdiler. AK Parti’nin bu konuda önceliği mi var? Depremzedeler üzerinden siyaset yapmak doğru mu?” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından evleri yıkılan yada bölgede kalmak istemeyen binlerce depremzede Türkiye’nin değişik illerinde KYK yurtlarında misafir ediliyorlar. Bu kapsamda Düzce’ye gelen depremzedeler de Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan KYK yurduna yerleştiler.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kadın Kolları yönetiminin, yurtlarda kalan depremzedeleri ziyaret ederek kendilerini AK Partili olarak tanıtıp çeşitli bilgiler aldıkları ve Düzce Belediyesi’ne ait yardım poşetleri ile yurda girdikleri öğrenildi.

Bunun üzerine yine depremzedelerin hal ve hatırlarını sormak isteyen Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş ve ekibinin yurtlara alınmadığı ortaya çıktı. Konuyla alakalı bir açıklama yapan TDP İl Başkanı Sezgin Aktaş “Ülkemizi yasa boğan ve 11 ilimizi etkisi altına alan deprem bizleri üzüntüye boğdu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız Allah’tan rahme yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Deprem bölgesinde çalışan tüm arkadaşlarımıza Allah kolaylık versin. Depremin hemen ardından Türkiye birlik oldu. Bizde açıklamalarımızda sık sık devletimizin yanında olduğumuza, siyaseti işin içine sokmayacağımıza söz vererek elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bundan 3 gün önce deprem sonrası KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sormak için yurtlara gittik. Bize siyasi partilerin alınmayacağı yönünde uyarıda bulunarak teşekkür ederek yurtlardan ayrıldık. Bizim haricimizde de siyasi partiler depremzedelerin halini, hatırını sormak için yurtlara gitti ancak alınmadılar. 2 gün önce AK Parti kadın kolları üyeleri ellerinde Düzce Belediyesi’ne ait poşetlerle KYK yurtlarına gittiler ve AK Parti’den geldiklerini söylediler. Buradan AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu  beye sesleniyorum. Neden AK Parti poşetleri ile değil Düzce Belediyesi poşetleri ile gittiniz? KYK’lara siyasi partiler alınmayacaksa AK Parti’nin ne gibi bir önceliği var? Buradan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye sesleniyorum. Hiçbir yere siyaset karışmayacaksa neden AK Partili kadınlar Düzce Belediyesi’nin yardımlarını siyaset ve seçim aracı olarak kullanıyor. Eğer bu yardımlar verilecekse, Düzce Belediyesi tarafından verilmeli. Biz Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu’ndan açıklama bekliyorum. Eğer işin içine siyaset girecekse bizde siyaset yapalım. Ancak bu deprem siyasi çıkarlara alet edilmeyecekse sadece insanlara gerekli destekleri verelim” dedi.


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz