Özlü’yü Keleş korkusu sardı

düzcesonhaber

Özlü’yü Keleş korkusu sardı
23.03.2023 - 14:04
Güncelleme 23.03.2023 - 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
4

 Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü, MHP’den Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Keleş korkusu sardı. Keleş’in her yoldan önünü tıkamaya çalışan Özlü, 6 aydır cebinde duran açık hava reklam ihale dosyası kozunu oynadı. Ancak ağırlaştırılan ihaleye girme şartlarıyla 20 yıldır başarılı bir şekilde Düzce’de açık hava reklamcılığı yapan Oxijen firmasını da zora soktu.

Düzce’de belli dönemlerde belediye başkanı olarak görev yapan Mehmet Keleş’in MHP’den milletvekili aday adayı olması aralarında soğuk savaş olduğu bilinen Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün gözünü korkuttu.

Özlü, Keleş’in önünü kesmek için tüm kozlarını oynamaya devam ederken, son olarak özellikle seçim döneminde kullanılacak olan açık hava reklamları adı verilen billboard olarak bilinen mecraya müdahale etmek için 6 aydır cebinde tuttuğu ihale dosyasını devreye aldı ve 11 Nisan’da ihale yapılmasına karar verdi.

Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün Keleş korkusu ile sadece Düzce Belediyesi’ne ait olan Beltaş şirketine göre adrese teslim hazırlanan ihale sadece Cumhur ittifakına değil aynı zamanda 20 yıldır Düzce’de başarılı bir şekilde açık hava reklamcılık işini sürdürmekte olan ve onlarca kişiye istihdam sağlayan Oxijen firmasına da zarar verecek.  Keleş’in açık hava reklamlarının istenen sayıda yayınlanmaması için siyasi hırslarını Cumhur ittifakının önünde tutan Özlü’nün hazırlattığı dosyada astronomik şartlar yer alıyor.

İhale şartnamesinde aranan şartlar Dünya’da dahi eşine zor rastlanır şartlardan oluşurken yapılan araştırmalarda ise Türkiye’de bir örneği yok. İhaleye katılacak gerçek ya da tüzel kişilerin en az 5 yıl süreyle sektörde faaliyet göstermeleri, ödenmiş sermaye miktarının en az 10 milyon lira ile son 3 yıllık net satış rakamının 20 milyon lira olması, son 3 yılda en az 50 personel çalıştırılması isteniyor. Şartnamedeki bu “özel” maddeler, “İhale adrese teslim yapılıyor” gerçeğini ortaya çıkardı.

Düzce Belediyesi’nin Kent Mobilyaları ve Reklamcılığı ihalesiyle ilgili şartnamesi ihalenin belediye şirketi Beltaş’a göre hazırlandığına işaret ediyor. Şartnamedeki “özel” maddelere göre ihaleye sadece Beltaş şirketi girebiliyor. Düzce’deki hiçbir firma sözkonusu özel maddelere haiz değil. Bu nedenle şartnamedeki özel detaylar, ihale adresi olarak Beltaş’ı gösteriyor.

Açık hava reklamcılık ihalesini Düzce Belediyesi şirketi Beltaş’ın almasıyla sadece Keleş’in reklamları kısıtlanmayacak. Ayrıca diğer partilerinde reklam sayıları kısıtlanacak ve partiler arasında büyük soruna neden olacak.

Diğer yandan istenilen işlere göre ise firmalardan talep edilen yeterlilik belgesi yuh dedirtti. 10 yıl önceki ihaleye göre daha az iş istenmesine rağmen Türkiye’de örneği olmayan şartname başta 20 yıldır bu işi yapmakta olan Oxijen firmasını ve ihaleye girmek isteyen firmaları şaşkınlığa uğrattı.

Mevcutta 135 Adet Tip1 Otobüs Durağı, 122 Adet Tip2 Otobüs Durağı, 132 Adet Billboard, 5 Adet Mega light, 44 Adet CLP/Raket, 18 adet Eurobord varken bunlara ilave olarak 70 adet Billboard, 20 adet 3 Modüllü Reklam Panolu Otobüs Durağı, 5 adet Led Ekran isteniyor.


Editör: D. Son Haber