CHP seccadeye saygısızlığı uutturmaya çalışıyor

DüzceSonHaber

CHP seccadeye saygısızlığı uutturmaya çalışıyor
6.04.2023 - 10:19
Kaynak: Haber Merkezi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Aday Adayı Azade Ay’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafta seccade üzerine basması Düzce’de olduğu gibi tüm Türkiye’de tepkilere neden olurken, CHP Düzce İl Teşkilatı ise adeta sokağa çıkamaz hale geldi. Tüm siyasi çalışmalarını iptal eden CHP teşkilatları seccadeye yapılan saygısızlığı unutturmaya çalışmak için gezilerini askıya aldı.

İstanbul Platformu adı altında kurulan platform CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdıroğlu’nun da davetli olduğu iftar programı düzenlendi. İftar programına davet edilen CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirirken, Müslüman dünyasının namaz kılarken kullandığı ve anlını dayadığı seccadenin üzerine ayakkabıları ile bastı. Bu durum hem Düzce’de hem Türkiye’de ciddi derecede tepkiye neden oldu.

Yaşanan olayı ardından CHP Düzce İl Teşkilatı adeta sokağa çıkamaz hale geldi. Müslümanlar için önemli olan seccadeye yapılan saygısızlığı vatandaşlara nasıl anlatacaklarını kara karar düşünen teşkilat üyeleri, çareyi seçim gezilerini iptal etmekte buldu. Olay unutturmak için gezileri iptal eden CHP İl Başkanı Semih Cemşit’in “Halk bunu unutur. Şimdi hesap veremeyiz. Bir süre halkın unutmasını bekleyelim. Tekrar seçim çalışmalarına kaldığımız yerden devam ederiz” dediği iddia edildi.

Normal şartlarda özellikle seçim döneminde yaptığı gezileri sosyal medya hesaplarında paylaşan CHP İl Başkanı Semih Cemşit, son paylaşımını ise 4 gün önce Üçyok Köyü ziyaretinden yaptı.


Editör: D. Son Haber