MHP Düzce’den 1 vekil çıkaracak ! Keleş’in sahaya inmesi bekleniyor

DüzceSonHaber

MHP Düzce’den 1 vekil çıkaracak ! Keleş’in sahaya inmesi bekleniyor
12.04.2023 - 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
3

 

AK Parti’nin aday listesini beğenmeyen seçmenler 2018'de olduğu gibi MHP’ye yönelirken, Mehmet Keleş’in sahaya inmesi halinde MHP’nin milletvekili kazanma şansının daha fazla olacağı belirtiliyor.

AK Parti’ye farklı nedenlerle küsen seçmenin tercihinin yeniden MHP vekil adayı Ümit Yılmaz olacağı ileri sürüldü.

AK Parti’de vekil listesi belirlendi. Kimi listenin çok doğru olduğunu savunurken, kimileri de listenin 3-0 yapacak liste olmadığı görüşünde. Sonuç olarak vekil listelerine gösterilen tepki  nedeniyle AK Parti’ye küsen seçmenin tercihi, ittifak ortağı olması dolayısıyla yeniden MHP olabilir.

14 mayıs milletvekili seçimlerinde il bazında ortak liste önerilerini geri çeviren MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP’nin kendi amblemi ve adaylarıyla seçime gireceğini açıklaması sonrası gözler MHP ve onun adayı Ümit Yılmaz’a çevrildi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Düzce’de karşılığı var diyen siyasi yorumcular,  Milliyetçi seçmen üç hilali ülkenin sigortası gibi görür, bu nedenle AK Parti’ye şu veya bu nedenle küsen seçmenin ilk sığınacağı limandır değerlendirmesinde bulundular.

MHP’li belediye başkanlarının ve MHP’den aday adayı olan Mehmet Keleş’in sahaya inerek Yılmaz’ın seçim çalışmasına destek vermesi gerektiği, Keleş'in sahaya inmesinin MHP'nin vekilo çıkarma şansını artıracağı belirtiliyor.

MHP’nin en az bir milletvekili çıkarma şansının hala yüksek olduğunu dile getiren kamuoyu gözlemcileri, Millet İttifakı’nın  Düzce’de fermuar yönetimiyle tek liste ile seçime girme kararı alması ile birlikte  15 mayıs tarihinde Düzce’de siyasi tablonun radikal değişime gebe olduğunu değerlendirmesinde bulundular.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (3)

  • Düzceli
    Düzceli
    12.04.2023 22:22

    Hiç bir duâmızda soğan, kıyma, et, makam için istekte bulunmadık. Bizim duâmızda Devlet, Vatan, Millet, Bayrak, Ezan oldu. İTİN derdi ET, YİĞİDİN derdi DEVLETTİR… BİR OLALIM, İRİ OLALIM İNŞALLAH...

  • Nihat
    Nihat
    12.04.2023 18:22

    Her vatandaşımız helal oyuyla Cumhuriyet’in 100’üncü yılında cumhurun onurunu, Türk ve Türkiye Yüzyılı Vizyonu hedefini desteklemeli, yüreklerindeki vatan sevdasıyla ülkemize sahip çıkmalıdır. Gün birleşme günüdür, gün zillete karşı Cumhur İttifakı’nda buluşma günüdür.(Devlet Bahçeli)

  • Nihat
    Nihat
    12.04.2023 17:59

    Hay maşallah, Subhanallah, Ya Allah Bismillah....Bu aziz vatan için, geleceğimiz için, dostlara güven ihanet içerisinde olanlara korku vermek için gecesini gündüzüne katan, çalışan çabalayan ve terini döken herkesten Yüce Mevlâmız, iki cihanda razı olsun! Dualarımız her dâim onlarla!Amin