MHP’den 100 vaatli seçim beyannamesi

DüzceSonHaber

MHP’den 100 vaatli seçim beyannamesi
9.05.2023 - 10:51
Kaynak: Haber Merkezi

 

MHP seçim beyannamesini son haftada açıkladı. “Gelen Türk Asrı, Geleceğin Gücü Türkiye” vizyonuyla hazırlanan beyannamede, Cumhuriyetin 100’üncü yılında MHP’nin 100 sözü sıralandı.

Sınavsız üniversite, il sayısının 100’e çıkarılması, aile avukatlığı sisteminin getirilmesi, Ruh Sağlığı Kanunu çıkarılması MHP’nin dikkat çeken vaatleri arasında. 2018 seçimlerindeki vaatlerinden bugüne kadar hayata geçirilenleri ayrı bir kitapçık haline getiren MHP’nin, 100 sözü özetle şöyle:

Fiyat garanti sistemi

*Terörün tamamen bitirilmesi temin edilecek.

*Suriyelilerin gönüllü, güvenli ve onurlu şekilde yurtlarına dönmeleri sağlanacak.

*Gıda sevk zincirinde fiyatların maliyet kaynaklı olmayan kontrolsüz yükselişinin önüne geçilecek. Fiyat garanti sistemi getirilecek.

Kentsel dönüşüm

*Afet riski öncelikli yerlerden başlayarak, kentsel dönüşüm projeleri uygulamaya konulacak. Riskli yerlere ilişkin dönüşümlerde inisiyatifin devlette olacağı yasal düzenlemeler yapılacak.

*Dar ve sabit gelirli vatandaşların konut edinebilmesi için uygun yöntemler ve finansman uygulamaya konulacak. Muhtaç ve kimsesizler için devlet eliyle sosyal konutlar üretilecek.

*Jeolojik etütlerle fay hatları, dere yatakları, kıyı şeritleri, tarım alanları ve doğal yapılar gibi imara uygun olmayan alanlar tespit edilerek yerleşime kapatılacak.

*Asker ailelerine ödemeler artırılacak. Şehit ve gazi çocuklarının her kademedeki eğitim harcamaları devlet tarafından karşılanacak. Şehit yetimlerinin tamamına iş verilecek.

*Üniversite sınavı kaldırılacak. İlköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilerin yeteneklerini dikkate alan, yönlendirmeye bağlı olarak olgunlaşma sınavı esas alınacak. Fırsat eşitliğini gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulamaya konulacak.

*İlaç takip sistemi geliştirilerek “akıllı ilaç kullanımı” sağlanacak, kişiye bağlı ilaç ve tedavi yöntemlerine ilişken sağlık teknolojileri geliştirilecek.

*Kadınlara sigortalılık öncesi doğumları için borçlanma hakkı verilecek.

*Ruh Sağlığı Kanunu çıkarılacak

Aile avukatlığı

*100 il, 1000 ilçeden oluşturulan bir idari sistem oluşturulacak.

*Her aileye avukat tahsis edilecek, aile avukatlığı sistemine geçilecek.

*AYM yeniden yapılandırılacak.

*Uzman erbaşların tamamı kadroya alınacak.

*Asgari ücretlilere büyükşehirlerde ulaşım yardımı verilecek.

*Staj ve çıraklık süreleri emeklilik hizmetine sayılacak.

*Milli kültür endüstrisi oluşturulacak. Milli bilgisayar ve yazılım endüstrisi ve çizgi film endüstrisi teşvik edilecek. Savunma sanayinde bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla milli yazılım sistemi uygulanacak.

*Bilişim vadisi projesi birçok yerde hayata geçirilecek, sektörde faaliyet gösteren firmalar için altyapısı hazır alanlar tahsisi edilecek.

*Yapay zekâ teknolojisindeki gelişmelerin yakalanabilmesi için yapay zekâ çalışmaları merkezi kurulacak.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.