CHP’nin tutumu ittifak ortaklarını rahatsız ediyor

DüzceSonHaber

CHP’nin tutumu ittifak ortaklarını rahatsız ediyor
17.05.2023 - 17:14
Güncelleme 17.05.2023 - 17:15
Kaynak: Haber Merkezi

14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden zaferle çıkan CHP Düzce İl Teşkilatı, seçimler sonrası millet ittifakı bileşeni partilerin il başkanları ile fotoğraf vermedi. Başarıyı sadece kendisine mal eden CHP''nin bu tutumu diğer partilerin il başkanlarını rahatsız etmeye başladı.

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına giderek hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği seçimleri için oy kullandı. CHP Düzce'de fermuar liste ile seçimlere girdi ve CHP 1. Sıra milletvekili adayı Talih Özcan, 2. Sıra adayı İYİ parti saflarından gelen Aslıhan Akbal Tüysüz ve 3. Sıra adayı ise Jale Uzunhasan oldu.

Seçimlerde CHP'nin yanı sıra millet ittifakı bileşeni partiler olan İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti il başkanları ile teşkilat üyeleri de insan üstü performans sergileyerek Düzce'de millet ittifakının bir vekil çıkarması için çalıştılar.

Çalışmalar sonucunda CHP Düzce tarihinden ilk kez bir milletvekili çıkararak başarı elde etti. Ancak seçim sonuçlarının gelmesi ile birlikte CHP  Düzce il binasında sevinç yaşanırken seçimlerde en büyük sempatiyi ve desteği toplayan Aslıhan Akbal Tüysüz başta olmak üzere ittifak bileşeni partilerin il başkanlarının il binasında olmaması dikkat çekti.

Alınan bilgilerde il başkanları ve Aslıhan Akbal Tüysüz'ün seçim akşamı davet edilmediği öğrenilirken, CHP İl Başkanı Semih Cemşit'in başarının tek sahibi olduğu algısı oluşturması diğer partilerin il başkanlarını rahatsız etmeye başladı.

Cemşit'in ve CHP'nin bu tutumla yaklaşık 9 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde diğer ittifak partisi siyasi partilerden destek bulamayacağını söyleyen bazı il başkanları, Semih Cemşit'in bu tavrından vazgeçmesi gerektiğini ve ilerleyen dönemlerde daha birleştirici bir dille açıklamalar yapması gerektiğini söylediler.


Editör: D. Son Haber