Keleş MHP’den aday yapılmasının nedenini anlattı

DüzceSonHaber

Keleş MHP’den aday yapılmasının nedenini anlattı
19.05.2023 - 15:35
Kaynak: Haber Merkezi

 

Oxijen TV’de yayınlanan Oxijen Kulis programının konuğu olan Mehmet Keleş, MHP’den aday adayı olma sürecini ve neden aday gösterilmediğini açıkladı. Keleş, kendisini MHP’den aday adayı olma konusunda İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun ikna ettiğini, aday yapılmamasında ise 3 önemli başlık olduğunu belirtti.

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi MHP’den milletvekili aday adayı olan Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Oxijen Kulis programında MHP’den aday adaylık süreci ile aday gösterilmemesinin sebeplerini analttı.

Keleş, ilk olarak seçimler sonrası sayısal verileri değerlendirerek “MHP 44 bin 273 oy almış. CHP’den 17 bin853 oy eksik almış. Yani MHP 17 bin 853 oy daha alabilsin ki bir milletvekili çıkarsın. MHP’den bahsetmek istiyorum. MHP ciddi bir fırsat kaçırdı. Ben bunu her yerden söylüyorum. MHP’nin 51 milletvekili vardı. Tüm milletvekilleri kazandı ama bir tek Düzce’de kaybetti. Gerisini kazandı” dedi.

“BENİM BU SEÇİMLERDE BİR HAREKET YAPMAM LAZIMDI”

Keleş, öncelikle aday adayı olmasının 14 Mayıs seçimlerinde gerekli olduğuna dikkat çekerek “Ben MHP’yi tercih ederken beni buna sürükleyen bazı sebepler vardı. Belki kendime göre bir parantez açmış olacağım ama bunu söylemem gerekir. Ben AK Parti’den aday adayı olacaktım. Bir yerde fırsat bulup reisin kulağına metal yorgunluğum bittiyse ben hizmete talibim diyecektim. Ama kabul etmeyeceğini tahmin ediyordum. Bir sonraki seçimler için kendime averaj elde etmeyi istiyordum. Ama siyaset çabuk unutur. İnsanların hafızası balık hafızası gibidir. Hele siyaset hafızası daha çabuk unutur. Ben 6 yıldır kenardayım. Kenara çıkış biçimim normal bir durum değil. Seçim kaybetmedim, görevi bırakmadım. Çekil dediler çekildim. Dolayısı ile eğer bu seçimlerde de bir atraksiyon göstermeseydim bu adam siyaseti bıraktı derlerdi. Benim Düzce’de bir karşılığım var. Bu hizmettir başka bir şey değildir. Birisi de güler yüzlülüktür. Beni unutmadıklarına göre yerim doldurulamamış. Benim bu seçimde bir şey göstermem lazımdı” dedi.

 “ÜMİT YILMAZ ADAY OLMAYACAKTI”

MHP Düzce eski Milletvekili Ümit Yılmaz’ın aday olmayacağı konusunda kendisinin ikna edildiğini söyleyen Keleş “MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu bana teklifte bulundu. Kendisine yerel seçimler için söylüyorsan AK Parti orada biz kaybederiz diye beni geri çektirtir. Genel seçimler için ise senin milletvekilin var. Senin milletvekilin varken benim senden aday oluyorum demem olmaz. Milletvekilinin önüne geçmeye çalışsam ayıp olur. Arkasına geçsem bana ayıp olur, yazık olur. MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu bana Ümit Yılmaz aday olmayacak dedi. Bizde araştırdık gerçekten aday olmayacak sonucu ortaya çıktı. Son güne kadar kendisi de aday olmayacağını söyledi.  Ben aday adaylık forumunu doldurdum oda doldurdu” ifadelerini kullandı.

“ADAY OLAMAMIN BİRİNCİ SEBEBİ MHP KÖKENLİ OLMAMAM”

Kendisinin aday gösterilmesinin MHP Genel Merkezi’nin tavrından kaynaklandığını söyleyen Keleş, “Neden Mehmet Keleş aday yapılmadı Ümit Yılmaz yapıldı. Sonuç neden böyle oldu. Bunun çeşitli sebepleri var. Bana göre en önemli sebep. MHP her ne kadar cumhur ittifakı olsa da tek başına partidir. Yarın Cumhur ittifakı kalmayabilir, seçim kaybedilebilir. Sonra MHP tek başına kalacaktır. MHP’nin içende de çok ciddi gruplar var. Parti içinde hâkimiyet kazanmak isteyenler, güç kazanmak isteyenler. Parti bize kalsın diyenler var. Devlet Bahçeli sonrasını planlayan insanlar var. O mücadelenin içinde herkes öncelikle şuna bakar. Bu partiden kaç kişi kazanacaksa hepsi ülkücü frekanstansan gelsin ister. Mehmet Keleş ise MHP kökeninden gelmiyor. Milli görüş kökeninden geliyor. Yarın milletvekili olsa da başka bir partiye geçebilir. Yada MHP kökenli olmadığı için bu parti içinde kimle iş birliği içinde olmayacağını bilmeyebilir. Onlar bir parti prensip kararı aldılar. Kendi milletvekilleri ile devam etmek istediler. Ümit Yılmaz’ın aday gösterilmesi bu sebeple oldu” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ İLE MHP ARASINDA CENTİLEMNLİK SÖZLEŞMESİ VAR”

Keleş, MHP ile AK Parti arasında yazılı olmayan bir centilmenlik sözleşmesi olduğunu belirterek “İkinci ise AK Parti ile MHP arasında centilmenlik sözleşmesi varmış. Yazlı olmayan İngiliz Anayasası gibi. Bir parti ittifak içindeki diğer partiye zarar verecekse onu centilmenlik içinde aday yapmıyormuş. Burada beni sevmeyenler gidip AK Parti genel merkezine gidip bir takım kulis faaliyetleri ile benim adaylığımı engellemişler” ifadelerini kullandı.

“İLHAMİ CABOĞLU ÇOK AĞIR İFADELER KULLANARAK BANA GARANTİ VERDİ”

Son aşamada ise İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun kendisini ikna etmek için ağır ifadelerle sözler verdiğine değinen Keleş, “Üçüncü sebep ise aslında bizim İlhami beyle alakalı. Sonuç itibarıyla ben bu partiye gitmeye İlhami beyin teklifi ile karar verdim. MHP’yi çok fazla bilmem, tanımam. Birçok insanlar görüştüm ama geçmişe dayalı bir hukukumuz yok. Farklı bir partiye gidiyorum. Beni davet eden ise İlhami Caboğlu. Bana çok net ve kesin şekilde, hatta çok ağır ifadeler kullanarak bunları söyleyemem ama garantiler verdi. Bende kendisine ‘Benim AK Parti içerisinde siyasi muarızlarım var. Beni sevmeyenler var. Yollarına çıkarsam tekerine çomak sokma ihtimali olan insanlar var. Onar beni AK Parti rayından çıkarıp başka raya sokarlar ve kafamı koparmak isterler. Bunu en iyi MHP’de yaparlar. Çünkü ittifak partisi. Bunu böyle yapmalarına izin verirse en kötü ihtimalle sana beddua ederim” dedim. Sonuç benim dediğim gibi çıktı. Benim içim başka çare yoktu. AK Parti’den aday adayı olsam beni listeye koymasalar ki beni sevmeyenler halen iş başında. Aynı insanlar olduğu sürece benim orda olmam olmazdı. Hatta halk nezdinde sıkıntı olurdu. İYİ Parti yada CHP’ye gitseydim. Talih Bey gibi planörle inse yada İYİ Parti’de Aslıhan Hanım gibi ikinci sırada olsam benim karizmam çizilirdi. En doğru hareket MHP’ye gitmekti. Onu yaptık. Kaybedenler kimler diye bakıyorum. En ağır darbeyi alan MHP. Ümit Bey’in birinci sıradan kanamayacağından adım gibi emindim. Ben kendisine dedim. Birinci sıraya Mehmet Keleş’i yazdır. İkinci sıraya kendi ismini yazdır ben seni çıkaracağım. Zaten 9 ay sonra belediye seçimleri var. Birinci sıradan aday olan ve seçilen Mehmet Keleş seni bayıla bayıla belediye başkanı yapardı. Ben İlhami Bey’i ret etseydim hep şunu diyecekti. Ben teklif ettim. Mehmet gelmedi diyecekti” ifadelerini kullandı.

“BEN ADAY OLSAYDIM 2-1 OLURDU HATTA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAYABİLİRDİ”

Kendisinin 1 sıra MHP Düzce Milletvekili Adayı gösterilmesi durumunda MHP’nin Düzce’de en kötü ihtimalle 2-1 yapacağına emin olduğunu söyleyen Keleş, “Ben MHP’den aday olsaydım. 2 MHP 1 AK Parti olacağı kanaatindeyim. Ne CHP ne AK Parti vatandaşın beklentilerini karşılayamadı. Parti oyları ile genel başkan arasındaki fark 40 bin oy fark var. Bu milletvekili çıkaracak fark. Adam ne yapayım başka yer yok diyor oy atıyor. Seçmenlerin yüzde 10’u sandığa gitmemiş. Bakıyorsunuz karşı tarafın yani milletin ittifakının en büyük sorunu bir tarafı sol bir tarafı sağ olmasıdır. Ben inanıyorum ki Mehmet Keleş, Ümit Yılmaz listesine millet ittifakının sağ partileri de oy verirdi. AK Parti’de taban kayması olurdu. AK Parti’nin benim adaylığıma itiraz etmesinin sebebi budur. AK Parti listesinde Mehmet Keleş, Ümit Yılmaz, Tezcan Solmaz olsaydı kimse AK Parti’ye oy vermeyecekti. Belki hiç milletvekili çıkaramayacaktı. MHP tüm seçmenlerin geleceği yer olacaktı” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.