Milletvekili Yılmaz fındık çalışma grubunda

DüzceSonHaber

Milletvekili Yılmaz fındık çalışma grubunda
17.06.2021 - 12:40
1

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, fındık çalışma grubunda yer alarak fındık üreticilerinin mağduriyet yaşanmaması için yeni sezonda yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM bünyesinde oluşturulan fındık çalışma gurubunda yer aldı. Yılmaz yaptığı açıklamada “Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen ‘’fındık çalışma grubuna’’ katılım sağladık. Bölge Milletvekilleri olarak 2021 fındık sezonuna ve 2020 yılı sezonunda uygulanan alım politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğumuz toplantıda; ortaya çıkan düşünceleri Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye iletmek üzere bir komisyon oluşturduk. İlk günde söz verdiğimi gibi Fındık üreticilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yılmaz ayrıca toplantıda “Geçtiğimiz yıl fındık fiyatlarının hasat öncesinde açıklanmasının son derece isabetli olduğuna. Uygulanan müdahale alımı fiyatının ve Toprak Mahsulleri Ofisince sürecin iyi yönetilmesinin üreticilerimizi ve bölge insanımızı memnun ettiğine. Zamanında ve yerinde müdahalenin piyasayı olumlu yönde etkilediğine ve etkin bir fındık piyasasının oluşturulmasına TMO'nun katkı sağlandığına. TMO’nun müdahale alımı yaptığı fındıkları piyasanın ihtiyacı olduğu dönemde, talebe göre piyasaya arz etmesi sonucu piyasayı yöneten bir model oluştuğuna. Piyasada fındık fiyatlarının ofis fiyatlarının üzerine çıktığına; bu durumun uygulanan sistemin doğru olduğunu gösterdiğine ve örnek teşkil etmesi gerektiğine. Yeni piyasanın oluşma aşamalarının önceden bilinmesinin sektörün tüm paydaşlarına fayda sağladığına. Devletimizin ana rol üstleneceği bir fındık piyasasının, fiyatların pozitif yönde oluşmasını sağlayacağına. İhracat potansiyelimizin ve ülkemize döviz kazandıracak ihracat miktarının artırılması için bu durumun gerekli olduğuna değinilmiştir” ifadelerini kullandı.  

 


Editör: T. Solmaz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Galvanizli boru
    Galvanizli boru
    17.06.2021 12:47

    Milletvekili yılmaz, yıldı.Cemal enginyurt sesini fındık için yükselttiğinde partiden ihraç edilme korkusu ile Enginyurda destek olmadığı gibi, 1 kelam bile edememiştir. Akp kanatları altında siyaset yapmayı bünyesine yedirmiş ve bu durumdan hiç rahatsız olmamıştır. Rabia heykeline karşı çıkmış, dönemin ülkü ocakları başkanını gaza getirmiş, oraya yürüdüler, ülkü ocakları başkanı ocak dışı kalırken, kendisi vekil olmuştur. Benim için yılmaz milletin vekili değil, akp nin vekildir.