CHP heyeti bir dokundu bin ah işitti

DüzceSonHaber

CHP heyeti bir dokundu bin ah işitti
29.12.2021 - 10:13
Güncelleme 29.12.2021 - 10:17
Kaynak: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk partisi Düzce il örgütü gündüz gece durmaksızın saha çalışmalarını sürdürüyor. Halkın nabzını tutmaya devam eden heyet, Salı gününü Hamidiye'de kurulan pazaryerine ayırdı.

CHP’liler tek tek Pazar tezgâhlarını gezerek, fiyatları gözden geçirirken, halkın nasıl bir kentte yaşamak istediğini öğrenmek için, onlara sorular yönelttiler. İstek ve dilekleri tek tek not eden partililer, kentin asıl sahibi olan halkın nabzını, bizzat kendileri tuttular.

Pazarcı esnafı, maliyet artışı sebebiyle eskisi gibi satış yapamamaktan ve kapalı pazaryerlerinin olmayışından, halk ise filesini eskisi gibi dolduramamaktan şikâyetçi idi. Son bir yılda ülkede yaşanan dar boğazdan çıkabilmek için, dua eder hale geldik diyen vatandaşın umudu, fahiş fiyatların bir an önce denetim altına alınması.

CHP İl başkanı Semih Cemşit'i karşılarında gören pazarcı esnafı “İnsanlarda alım gücü yok. Gelip bakıyor fiyatı söylediğin zaman çekip gidiyor. Biz bazen kendimiz ürünler getiriyor satıyoruz satmasına ama nasıl satıyoruz. Getirdiğim fiyatın aynısına satıyoruz. Sıfıra sıfır hiçbir şey kalmıyor. Yıllardır bir kapalı pazaryerimiz yok. Karda kışta çile çekiyoruz. ’diyerek isyan ederken bir diğer yandan, Hacı Ahmetler, Darıcı ve Duraklar köyünde üretim yapan bir grup pazarcı esnafı ise bölgelerinde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgesinin genişletilip, arazilerinin projeye dahil edilmesine  tepki gösterdi.

"Topraklarımız birinci sınıf tarım arazisidir. Bize sorulmadan bize danışılmadan alınan kararları kınıyoruz. Toprak bizim her şeyimizdir" diyerek serzenişte bulundular.

İl başkanı Cemşit "Ekonomideki bu kötü gidişatı durdurmanın tek yolu erken seçimdir. Market raflarındaki yangın artık halk pazarlarına da sıçramıştır. Tüketiciler pazardan da taneyle alışveriş yapıyor. Pazarcılar, artan maliyetler nedeniyle fiyatların arttığını bu nedenle tüketimin giderek azalmaya başladığını söylüyor. Pazara giden yurttaş filesini dolduramadan pazardan ayrılıyor. Yıllardır bu pazarcı esnafına kapalı pazaryerini çok görenler, üstüne üstlük üreticinin 1.sınıf tarım arazilerini ise sanayiye çevirdiler. Yazıktır, günahtır, elinizi vicdanınıza koyun "diyerek kentin yöneticilerine çağrıda bulundu.


Editör: A. Gölge