14 Mayıs seçimlerinde pusulada yer alacak tüm partiler belli oldu

DüzceSonHaber

14 Mayıs seçimlerinde pusulada yer alacak tüm partiler belli oldu
10.04.2023 - 08:47
Haber Merkezi

 

14 Mayıs seçimlerine katılacak siyasi partiler milletvekili aday listelerini YSK'ya iletti. Oy pusulasında 26 parti yer alacak. CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi pusulada olmayacak.

Türkiye'nin en önemli gündemi 14 Mayıs seçimleri...

Siyasi partiler milletvekili adaylık listelerinde son rötuşları yaparak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

Millet İttifakı ortaklarından Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi seçime Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden girdiği için pusulada yer almayacak.

Çekilen kurada pusulanın ilk iki sırasında yer alan Yeni Türkiye Partisi ve Türkiye Değişim Partisi ise liste vermediği için pusuladan çıkarıldı.

Böylece 5 ittifakın yer alacağı pusuladaki siyasi parti sayısı 32'den 26'ya düştü.

Yeni Haber Başlığı

YSK tüm listeleri inceleyecek

26 siyasi partinin aday listeleri YSK tarafından incelenecek.

YSK, 11 Nisan Salı gününe kadar eksikliği bulunan siyasi partilere bildirimde bulunacak.

14 Nisan'a kadar eksikliklerin tamamlanması gerekiyor.

15 Nisan'da geçici aday listeleri ilan edilecek ve itiraz süreci başlayacak, YSK itirazları değerlendirerek 19 Nisan'da kesin listelerini açıklayacak.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.