Anneleri babalarının yokluğunu aratmadı karatede şampiyonluklar yaşadılar

DüzceSonHaber

Anneleri babalarının yokluğunu aratmadı karatede şampiyonluklar yaşadılar
13.10.2022 - 13:27
Güncelleme 13.10.2022 - 13:54
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de 9 yıl önce babalarını kanser hastalığı sonrası kaybeden 3 kardeş, annelerin zorlamasıyla başladıkları karate kurslarında il ve Türkiye birincilikleri elde ettiler. 3 kardeşim hedefi Avrupa Şampiyonu olmakken, anneleri ise çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Düzce’de Nazile Arslan (39), 2013 yılında eşini kaybettikten sonra 3 çocuğu ile kaldı. Anne Nazile Arslan hem çocuklarının babalarının ölümünden sonraki zorlu süreci rahat atlatmalarını sağlamak hemde çocuklarının başarı elde etmesini için 3 kardeşi de karate kursuna yazdırdı. İlk başlarda annelerinin zoru ile karate kursuna giden kardeşler, bir süre sonra derece elde etmeye başlayınca karate sporuna ısınarak kendileri kurslara gönüllü gitmeye başladılar.

Geçtiğimiz ay katıldığı ilk shotokan maçına Türkiye birincisi olan Ahmet Cevat Arslan (11), “Karatede Türkiye 2.’liğim ve Türkiye 3.’lüğüm var. Gittiğim ilk shotokan maçında da birinci oldum. Annem bizi karate kursuna yazdırdı. Biz önceleri gitmek istemedik. Karate yaptıkça merak salmaya başladık ve derece aldıkça kurslara devam etmek istedik. Ben 7 yıldır bu sporu yapıyorum. Hedefim Avrupa şampiyonu olmak” dedi.

Yine geçtiğimiz ay düzenlenen turnuvada Türkiye derecesi elde eden Aslı Ceren Arslan (12), hedefinin Avrupa şampiyonu olmak olduğuna belirterek “İlk başta gittiğim maçlarda derece alamadım ama sonradan derecelerim oldu. İl birinciliklerim oldu. Daha sonra Türkiye şampiyonalarına katıldım. Son olarak geçtiğimiz ay düzenlenen kyokushin müsabakasında Türkiye birincisi oldum. Karateye annemin zoruyla başladım. İlk başlarda sevmiyordum ama derece aldıkça karateyi sevmeye başladım. Bu sporu 7 yıldır yapıyorum. Hedefim Avrupa Şampiyonu olmak” şeklinde konuştu.

Çocukların en büyüğü olan ve daha çok annesine yardım eden abla Ayşe Yaren Arslan (15) ise kardeşleri gibi henüz Türkiye birinciliği elde edemese de kendisine hedef koyduğunu dile getirerek “Benim il birinciliklerim var. Annem bizi karate kursuna yazdırdı. Biraz zorla yazıldık. Ancak sevmeye başlayınca kurslara devam ettik. Benim hedefim öncelikle Türkiye birinciliği ardından ise Avrupa şampiyonasında birincilik almak istiyorum” dedi.

Anne Nazile Arslan (39), zor bir süreç geçirdiklerini ancak çocuklarıyla gurur duyduğunu belirterek “Eşim 2013 yılında vefat etti. Vefat ettiğinde çocuklar zaten çok küçüklerdi. Bu sürecin ardından zor dönemler geçirdik. Ama hem anne hem baba olarak onlara hissettirmeden devam etmeye çalışıyorum. Çocuklar çok küçüktü. Çocukların hem meşgul olmalarını sağlamak hemde spor yapmaları ve kendilerine güvenlerinin artması için bir etkinlik yapmalarını uygun görerek karate kursuna yazdırdım. Bu şekilde spora başladılar. Şu an maddi bir destek almıyoruz. Çocukların kendi alanlarında gelişmesi için sponsorluk desteklerine ihtiyacımız var. Çocukların birincilikleri olduğunda herkes mesaj atıyor. Daha çok manevi destek oluyor. Bir sponsorluk olması bizim için iyi olur. 3 çocuk var. Sıkıntı yaşamaya başladım. Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntı bize de yansıyor. Ancak çocuklarımla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

 

 


Editör: D. Son Haber