Tokyo’dan dönen milli halterci çiçeklerle karşılandı

DüzceSonHaber

29.07.2021 - 19:21
Kaynak: Haber Merkezi

Tokyo 2020 Olimpiyat oyunlarında kadınlar halter kategorisinde 64 kilogramda yarışan ve 9. Olan Düzceli milli halterci Nuray Levent, memleketine döndü. TEM otoyolu Düzce gişelerinde çiçekler ve konvoyla karşılanan Levent, ailesi ve antrenörleri ile hasret giderdi. Levent, hedefinin Paris olimpiyat oyunlarından madalya ile dönmek olduğunu söyledi.

Düzceli milli halterci Nuray Levent, Tokyo Olimpiyat oyunlarında ki yarışmanın ardından memleketi Düzce’ye döndü. TEM otoyolu gişelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, halter sporcuları ve antrenörleri, ailesi ve arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılanan Levent, yakınlarıyla hasret giderdi.

Karşılama sırasında açıklama yapan Levent, olimpiyat oyunlarına katıldığı için gururlu olduğunu ifade ederek “Düzcemi ve tüm ülkemi gururlandırdığım için çok mutluyum. Bunun için 5 senedir çok çalıştık çok emek verdik. Allah yüzümüze güldü ilk kotamızı aldık ve yarışmamıza gittik. Yarışmamızda madalya alamasam da en iyi derecemi yaptım. Daha güzelleri olacak. Çok mutluyum” dedi.

“HEDEFİM PARİS OLİMPİYATLARINDAN MADALYAYLA DÖNMEK”

Hedeflerinin bitmediğini ve 10 Ağustos tarihinde 23 yaş altı Avrupa şampiyonası için kampa gireceğini ifade eden Levent, “Hedeflerimiz devam edecek. Önümüzde ilk olarak 23 yaş altı gençler Avrupa şampiyonası var. Oraya hazırlanacağım. 10 Ağustos tarihinde Isparta’da kampa gideceğim. Devam edeceğiz inşallah Paris olimpiyatlarından madalya ile döneceğiz” ifadelerini kullandı.

“KÜBALI SPORCU OYUNU SOĞUTTU BAŞARISIZ OLDUM”

124 kilogramda podyuma çıkan ve başarısız olan Levent, başarısızlığının nedenini anlatarak “Olimpiyat her sporcunun bir hayalidir. Bu da benim en büyük hayalimdi. Kaç senedir buna hazırlanıyorum. Olimpiyatlara gidince mutlu olduk. Dünya’nın en iyi sporcuları ordaydı. 124 kilogram kaldırışında benden önce Kübalı sporcu girdi. Kaldırışını yaptı hakemler geçerli verdi. Ondan sonra jüriye durdurma talebinde bulunup sürekli video izlediler. Bu süre 3 dakikayı buldu. Bende bu süre içinde kiloya girmedim. Bu zaman içinde vücudumda soğuma oldu. O yüzden olmadı, yoksa kaldıracağım bir kiloydu” şeklinde konuştu.

Nuray Levent daha sonra ailesi ile birlikte Yeni Mahalle’de bulunan baba evine gitti.

 

 

 


Editör: T. Solmaz
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz