Düzce spor alanında Yazıcı’yla birlikte atağa geçti

DüzceSonHaber

Düzce spor alanında Yazıcı’yla birlikte atağa geçti
18.08.2021 - 10:59
Kaynak: Haber Merkezi

Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak atandığı günden bugüne kadar hem sporcu yetiştirilmesi hemde tesisleşme adına başarılı projelere imza atan İsa Yazıcı sayesinde Düzce spor alanında atağa geçti. Branş sporcuları kendi salonlarında antrenman yapabildikleri gibi hem Dünya hem Avrupa hemde ülke çapında başarı kazanan sporcular art arda gelmeye başladı.

 

Düzce sporcu yetiştirme ve tesisleşme adına durgun bir dönem geçirirken, İsa Yazıcı’nın il müdürü olarak atanmasıyla adeta atağa kalktı. Göreve geldiği ilk günden itibaren özellikle karate, judo, basketbol, voleybol, tenis, yüzme ve buna benzer spor kategorilerinde sporcu ve antrenörlerin  kendilerine ait salonlarda antrenman yapması için tesisleşmeye ağırlık veren Yazıcı, çevre iller ile büyükşehirleri gezerek Düzce’de ki eksiklikleri tespit etti.

Ardından Ankara bürokrasi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerini harekete geçiren Yazıcı, Düzce’nin eksikliklerinin giderilmesi için yaptığı çalışmaları başarıyla götürdü ve Düzce’ye çok sayıda tesis kazandırılmasını sağladı.

Tesisleşmenin yanı sıra sporcu yetiştirilmesi konusunda antrenörlerinde önünü açan Yazıcı, rahat çalışma ortamıyla Düzce’den olimpiyatlara sporcu yetiştirme hayalini de hayata geçirmiş oldu.  

Yazıcı’nın göreve başlamasının ardından Dünya, Avrupa ve ülke genelinde başarı elde eden sporcu sayısında artış olduğu gibi özellikle yetenekli sporcuların tespit edilebildiği yaz spor okullarına başvurularda da rekor yaşandı. Geçen yıllarda 2-3 bin civarında olan yaz spor okulları öğrenci sayısı Yazıcı döneminde 6 bin öğrenciye kadar yükseldi.

 


Editör: T. Solmaz