Kent Konseyi’nin bile haberi yoktur! Düzce’yi nasıl yanlış tanıtıyorlar

DüzceSonHaber

Kent Konseyi’nin bile haberi yoktur! Düzce’yi nasıl yanlış tanıtıyorlar
3.05.2022 - 13:03
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce Belediyesi Kent Konseyi’nin öncülüğünde ‘ Bir Kart Bir Kalp’ projesi kapsamında belediye hizmet binasında hazırlanan fidanlar ve kartpostallar 80 ildeki köy okullarına gönderildi. Düzce temalı kartpostallarla Düzce’nin minik akıllara kazınması da sağlanmış oldu.

Ancak Kent Konseyi büyük bir hata yaparak Düzce’nin en güzel yerlerinden birisi olan Korugöl’ü yanlış tanıtarak, miniklerin aklına yanlış kazınmasına neden oldu.

KURUGÖL DEĞİL KORUGÖL

Bilindiği gibi Kaynaşlı ilçesi sınırlarında bulunan yaklaşık 22 hektarlık alanı ile 2011 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kurgöl Tabiat parkı olarak ilan edilen parkın ismi değiştirildi. Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından yapılan çalışma ile tabiat parkında artan ziyaretçi sayısı, alanın sınır revizyonu yapıldı. Alanın büyüklüğü yaklaşık 31 hektara çıkarılması ve isminden dolayı yanlış anlaşılması sebebi ile Bakanlığa isim değişikliği önerisinde bulunuldu. Çevresindeki ormanlar ve etrafında yerleşim olmaması ile koru ormanları olarak adlandırılan bölgede ki gölün ismi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Korugöl Tabiat parkı olarak ilan edildi. Bölgede yapılacak çalışmalar ile eski adı Kurugöl olan tabiat parkının yeni ismi Korugöl olarak tabelalara da yerleştirilecek.


Editör: D. Son Haber