Düzce'de STK’lardan Sezen Aksu’ya kınama

DüzceSonHaber

Düzce'de STK’lardan Sezen Aksu’ya kınama
18.01.2022 - 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
4

Sözlerini yazdığı bir şarkıda Müslümanlar için önemli olan Hazreti Adem ve Hazreti Havva’ya cahil nitelemesinde bulunan Sezen Aksu’ya tepkiler dinmek bilmiyor. Düzce’de STK’lar ortak açıklamasında Sezen Asku’yu kınadıklarını ve sanatçıların yapıcı olması gerektiğini vurguladılar.

İçlerinde Cihannüma, Uluslararası Kardeşlik Hareketi Derneği, Memur-Sen, Milli Gençlik Vakfı, Büro Memur-Sen, Emekli Memur-Sen, İHH ve Anadolu Gençlik Derneği’nin yer aldığı sivil toplum kuruluşları ortak bildiri yayınlayarak Sezen Aksu’yu kınadıklarını ifade ettiler.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “"Şahane bir şey yaşamak" adlı şarkıyı ısıtıp yeniden gündeme getiren ve atamız Hz. Adem ile Hz. Havva validemize cahil nitelemesi ile hakaret eden sözde sanatçı Sezen Aksu'yu esefle kınıyor, esas cehaletin bu saldırgan ve ayrıştırıcı tutum olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Pervasızlığı ile toplumsal huzurumuza gölge düşüren Sezen Aksu'yu acilen aziz milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Sezen ve türevleri şunu iyi bilmelidir ki, sanatçı; yıkan, yaralayan ve ötekileştiren değil, sarıp sarmalayan ve yapıcı olandır.”


Editör: A. Gölge