Aktarlardan kışa hazırlık tüyoları

DüzceSonHaber

Aktarlardan kışa hazırlık tüyoları
23.09.2022 - 10:35
Kaynak: Haber Merkezi

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte mevsim geçişleri insalarda grip ve nezleye neden olabiliyor. Ancak bu gibi hastalıkların doğal ürünlerle önüne geçmek ve vücudun bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı olunabiliyor. Bu konuda açıklama yapan Aktar Fatih Alkan, kışa girerken en çok kullanılmazı gereken bitkisel çayların ne olduğu konusunda bilgiler verdi. 

Mevsim geçişleri ile havaların bir sıcak bir soğuk gitmesi insanların grip ve nezle gibi hastalıklara kapılmasına neden oluyor.

İnsanların özellikle bu gibi ara mevsimlerde kendi vücut bağışıklıklarını arttırması doğal ürünlerle mümkün oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan aktar Fatih Alkan "Hasta olmamak için kendi bağışıklık sistemimizi geliştirmek için en fazla kullanılması gereken ürün bölgemizde yetişen ıhlamur. Ihlamuru bolca tüketmemiz lazım. Ihlamurun içine limon, taze zencefil ekleyerek bunları gün içinde tüketebiliriz. Aktarlarda, eczanelerde satılan bitkisel çaylar var. Bu bitkisel çayları demleyerek yada frençpreste sıcak suya koyarak tüketebilirler. Hazır olarak tüketilen diğer çaylar var. Bitkisel desteklerden alabilirler. Bol bol meyve sebze yenilebilir. Tahin, pekmez, keçi boyunuzu pekmezi yada üzüm pekmezi ile kışa daha hazır hale gelebilirler.


Editör: D. Son Haber