Tuncay Şahin iddialara cevap verdi

DüzceSonHaber

Tuncay Şahin iddialara cevap verdi
28.09.2022 - 15:19
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin, TSO’ya ait şirketi ile alakalı iddialarına cevap verdi. Şahin, “Savcılık iddiaları inceledi ve soruşturmaya yer olmadığına karar verdi” dedi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda TSO Meclis Başkanı ve TSO’ya ait şirketin yönetiminde bulunan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ile yönetim kurulu üyeleri Bülent Sivrikaya ve Bilal Türkan arasındaki ipler iyice gerildi.

TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin seçimlere kısa bir süre kala TSO şirketi ortaya attığı iddialar kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ederken, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin iddialara cevap verdi.

Şahin yaptığı açıklamada iddiaların iftira ve karalama kampanyası olduğuna dikkat çekerek “Bilindiği gibi 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak olan ticaret ve sanayi odası meslek komitesi seçimleri öncesi TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli ve birlikte hareket ettiği bazı malum şahıslar tarafından iftira ve gerçek dışı iddialarla TSO’yu itibarsızlaştırmak, seçimlere gölge düşürmek ve algı operasyonu düzenlenmek istenmiş, ahlak dışı eylemlerde bulunulmuş, oda şirketinde usulsüzlük yapıldığı iddia edilerek savcılığa şikayette bulunulmuştur” dedi.

Savcılık soruşturmaya yer olmadığına karar verdi

Şahin, iddiaları araştıran Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturmaya yer olmadığına dair karar verdiğini ifade ederek “Düzce Cumhuriyet Savcılığı iddiaları incelemiş ve soruşturmaya yer olmadığına karar vermiştir. Yüce Türk yargısı hukuka ve adalete uygun en doğru kararı vererek, günlerdir iftiralarla algı operasyonu yapan şahıslara da gereken cevabı vermiştir. Bildiğiniz gibi pazar günü meslek komitesi seçimleri yapılacak. Gerçek dışı, yalan ve iftiralarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalışan Ahmet Dertli’nin içinde yer aldığı malum çevreler, bir medya grubunu da kullanarak, odamıza ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma yönelik seviyesiz ve çirkin ithamlarda bulundular. Bu ithamlarda bulunanların tek amacı oda yönetimini ele geçirmek ve şahsi menfaatleri doğrultusunda rant elde etmektir. Bunların gerçek niyet ve maksadını aslında Düzce kamuoyu bilmektedir. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımın hakkında ortaya atılan iddialarının arka planında Ahmet Dertli ve birlikte hareket ettiği şahısların kirli hesap ve oyun planları vardır. Bu çirkin iftiralar konusunda yargı gereğini yapmıştır, bu iftiraları atan şahıslar hakkında gerekli yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

4 yılda yaptığı hizmetleri anlattı

Başkan Şahin, TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı 4 yıllık dönemdeki çalışmaları anlatarak “4 yıllık görev süremiz içinde düzce ve odamız hakkında yaptığımız çalışmalar ve hizmetler konusunda sizlere kısa bilgiler de aktarmak istiyorum. 4 yıllık görev süresi içinde valilik, belediye, üniversite başta olmak üzere tüm kurumlarla ve üyelerimizle uyumlu bir çalışma sergiledik. Düzce’nin gelişmesi ve kalkınması için eğitimden tarıma, turizmden sanayiye kadar her projede yer aldık. Özellikle pandemi döneminden nefes kredisi kullandırarak kgf üzerinden tüccar ve sanayicimize 2,5 milyar finansman destek sağladık. 365 oda ve borsa arasında C sınıfından a sınıfına geçen tek oda olduk. Yine akreditasyon sisteminde Türkiye 3’üncüsü olduk. Bu sadece bizim değil, üyelerimizin ve Düzcemizin başarısıdır. Türkiye’de ilk yeşil OSB kurulması için çalışma başlattık. Çilimli OSB bu kapsamda Türkiye’de bir örnektir. Yine Türkiye’de ilk örneği olan NİSGEM ‘Nitelikli İstihdam  Ve Strateji Geliştirme Merkezi) oluşturuldu. Buradan mezun olan gençlerimiz ab ülkelerinde bile iş bulma imkanına sahip oluyorlar” şeklinde konuştu.

Gümüşova OSB’de istihdam sayısı bizim dönemimizde arttı

Şahin, Gümüşova OSB’de istihdam ve fabrika sayısının arttığına dikkat çekerek “Gümüşova OSB’de bizden önce 25 fabrika vardı, şimdi ise 41 fabrika oldu, istihdam sayısını da bin 400’den 3 bin 500’e çıkardık. halen Gümüşova’da 21 adet inşaatı devam eden fabrika var.  Göreve geldiğimizde odamızın fiziki koşulları iyi değildi. odamızın iki katını da yeniden modern şekilde düzenleyerek üyelerimizin hizmetine sunduk. üyelerimizin ticari faaliyetlerine yardımcı ve destek olmak amacıyla proje destek ofisi kurduk. Yine üyelerimizin faaliyetlerine destek olmak amacıyla odamızın arşiv sistemini güncelleyerek dijitale dönüştürdük. bu vesileyle üyelerimize zaman tasarrufu ve verimlilik sağladık. Düzce’de ilk defa Türk-Alman ticaret odasına üye olduk. Ayrıca Düzce ve odamızı iktisadi ve kalkınma vakfı başkanlık divanında temsil etme başarısını gösterdik. Türkiye’de ilk olan kadın emeği merkezini faaliyete sokarak, kadınlarımızın iş hayatına girmelerine ve kooperatifleşme süreçlerine destek olduk. Odamızın kaynaklarını göreve geldiğimiz günden bu yana 5 kat artırarak önemli bir tasarruf sağladık” dedi.

Ahmet Dertli’nin özrünü kabul etmiyorum

TSO Yönetim Kurulu üyesi ve TSO’ya ait şirketin yetkilisi Bülent Sivrikaya, Ahmet Dertli’nin kendisini ve ailesini hedef aldığını iddia ederek “Haberlerin hazırlanış biçimine ve suç duyurusunun içeriğine bakarsanız, bu tamamen itibar suikastına dönüştürüldü. Haberin alt metninde  çarşaf, çarşaf fotoğraflarımız ve firmalarımızın logoları paylaşıldı. Dolayısı ile odamız bununla ilgili kurumsal olarak hukuki mücadele verecek. Bizlerde şahsımız adına bu haberi hazırlayan ve iftiraları atanlarla ilgili hukuki mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Benim ailem 70 yıldır Düzce’de ticaret yapıyor. 70 yıllık ticari geçmişimiz var. Dedelerimiz, babalarımız ve biz soyadımıza en küçük bir leke getirmedik. Ben TSO yönetiminde sadece Bülent Sivrikaya olarak oturmuyorum. Firmamı temsilen oturuyorum. Herkes burada kendi firmasını temsilen bulunuyor. Bu 70 yıllık, 100 yıllık soy adlarına leke sürmek kimsenin haddine düşmez. Sadece kendi adıma değil bütün arkadaşlarım için söylüyorum.  Bunlar kutsal değerler ve işin içine aileler girmiş oluyor. Ama çok şükür eşimizden, dostumuzdan büyük destek gördük. İnanılmaz bir tepki oldu ve büyüdü. Bu tepki karşı tarafa gitti. Bizler tabiki mücadelemizi vereceğiz. Ancak işin birde diğer tarafı var. Düzce TSO ve burada görev alan insanlarla ilgili bu tip haberlerin sürekli çıkması şuna sebep oluyor. Bu hepimizin şikayet ettiği bir durum. Düzce’nin çok büyük sanayicileri ve Düzce’den çıkan markalar var. Düzce’de yatırım yapan CEO’lar var. Bu insanlar neden yönetim organlarında görev almıyorlar diye soruyoruz. İşte bu sebeplerden dolayı görev almıyorlar. Siz bu seçim atmosferini bu şekilde çamurun içine çekerseniz  o insanlar bu mücadelenin içine girmek istemezler. Bu sebeplerden dolayı buralarda görmek istediğimiz abilerimiz, büyüklerimiz sanayici ve yatırımcılar buralarda görev almıyorlar. Bence Düzce’ye yapılan en büyük kötülük budur. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ben Ahmet Dertli’nin özrünü samimi bulmuyorum. Kendisine tepki oluştu ve haberin kendisine ters tepki olduğunu görünce özür diledi. Aileme ve bana yapılan bu hakaretler sonrası ben özrü kabul etmiyorum. Suç duyurusu ile ilgili mahkemenin verdiği kararı incelerseniz, hazırlanan evrakların gerçekleri yansıtmadığını göreceksiniz. Şirketimizin haricinde haberlerin haricinde başka arkadaşlarımızın haberleri de çıktı. Bu haberlerin tamamı TSO seçimlerini maniple edilmeye çalışan haberlerdir” dedi.

Bilal Türkan üst perdeden konuştu ‘Adamlık değil’

Yapılan haberlere üst perdeden tepki gösteren Bilal Türkan “Öncelikle iddialar 4. Gruptan başladı.  Ben burada doğmuş, büyümüş, burada sanat okulunu bitirmiş ve pisliğin içinde 1. OSB’de fabrika kuran bir insanım. Bir dönem 60-70 kişi şuanda da 15-20 kişi çalıştıran Makine imalatı yapan arkadaşlarımızın çoğu beni yakından tanır. Benim buraya gelmemin sebebi genç kardeşlerimizi eğitmek, mesleki olarak yetiştirmek, özellikle kadın kardeşlerimizi bu işin içine çekmek için çabalayan bir sanayiciyim. Tabiki sanayi bu işim orada ters gitti. Satmak zorunda kaldım. 20 sene önceki olayların bugün yüzüme vurulması hak değil, adamlık değil. Bu bir ticarettir. Hepimizin ticaret hayatı var. Herkes ticaret hayatında eğri yada doğru şeyler yapmışızdır. Bu basının önünde yok bunu almaya alışmış demeleri benim ve iş adamlarının zoruna gitti. Biz Düzce’ye hizmet için elimizden geleni yapacağız. Kimseye dargın değiliz. Kötü söz sahibinindir” şeklinde konuştu.

 


Editör: D. Son Haber