Türkiye Saha Expo savunma sanayi fuarında gövde gösterisi yapacak

DüzceSonHaber

Türkiye Saha Expo savunma sanayi fuarında gövde gösterisi yapacak
21.10.2022 - 17:04
Kaynak: Haber Merkezi

 

Bu yıl İstanbul fuar merkezinde 25-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Saha Expo savunma sanayi fuarında Türkiye gövde gösterisi yapacak. Sarılmaz tarafından üretilen ve savunma sanayisinde kullanılacak olan ağır makineli ve makineli silahlar ile tabancalar ilk kez görücüye çıkacak. Silahlardan en önemlisi ise Türkiye’nin ürettiği Atak helikopterinde kullanılacak olan ve yine Sarılmaz tarafından üretilen yerli silah 20 mm top olacak.

İstanbul Fuar Merkezi, 55 ülkenin, 220’si yabancı, 550’i yerli olmak üzere 770 firmanın katılacağı Saha Expo Savunma Sanayi fuarına ev sahipliği yapacak. Fuarda özellikle son dönemde savunma sanayi teknolojisi noktasında ivme yakalayan Türkiye, adeta ürettiği silah ve savunma sanayi malzemeleri ile gövde gösterisi yapacak.

Türkiye’nin kendi üretimi olan Atak helikopterinde kullanılacak ve üretim fabrikası Düzce’de bulunan Sarsılmaz Silah Sanayi’nin ürettiği 20 mm top,   Hürkuş savaş uçaklarında  kullanılacak yine Sarsılmaz tarafından üretilen 12.7 makineli tüfek, deniz tipi ağır makineli tüfek ile fanatik tabancalar bu fuarda ilk kez görücüye çıkacak.

TÜRKİYE ARTIK SAVUNMA SANAYİ KONUSUNDA BÜYÜK DESTEK SUNUYOR

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, Türkiye’nin son dönemde savunma sanayi konusunda atağa kalktığını belirterek “Savunma sanayi atakta. Gelişmiş ülkeler, savunma sanayi gelişmiş ülkelerdir. Savunma sanayi teknolojinin üvesidir. Savunma sanayinde yapılan buluşlar Dünya’da da hep böyle gelişmiştir. İnternet bile Körfez savaşlarında füze idare ederken ortaya çıkmıştır. Şimdi Dünya’yı nasıl sardığını görüyoruz. Bunlar hep savunma sanayinden çıkan gelişmeler. Türkiye’de savunma sanayi çok büyük destek görüyor. Bu bastırılmış bir güçtü ve desteklenmesi ile savunma sanayi kendisini buldu. Çok hızlı koşuyoruz. Şuanda Türkiye savunma sanayi olarak 4 milyar dolarlık ihracat yapacak. Türkiye’de daha da önemlisi yurt dışından ithal edilenlerin çoğu Türkiye’de üretilmeye başladı. Bu artı bir değer. Artı bir yandan da ihracat yapmak, bir yandan teknolojiyi takip etmek, teknolojiyi geliştirmek Türkiye’nin bir değeridir. Savunma sanayi her ülkenin kendi gururudur. Türkiye’nin de kendi gururu savunma sanayi olmuştur” dedi.

SİLAHLARIMIZI İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKARIYORUZ

Saha Expo fuarında Türkiye’nin kendi üretimi olan ağır makineli ve makineli silahların ilk kez görücüye çıkacağını söyleyen Aliş, “Saha Expo’nun ikinci yılı. Çok büyük başarı. Saha İstanbul’un organize ettiği bir fuar. İkinci yılında bu kadar uluslararası bir seviyeye ulaşmak, bu kadar dik bir ivme sahibi olmak ve bütün sektörü sahiplenmek gurur vericidir. Dolayısı ile bizde madem böyle büyük bir fuara katılıyoruz, bizde kendimizi ve en iyi yaptığımız ürünleri göstermeliyiz diye karar aldık. Şu an ilk kez yaptığımız deniz tipi ağır makineli tüfek, Hürkuş uçaklarının 12.7 makineli tüfeğini ilk kez sergileyeceğiz. Fanatikler ve futbol meraklıları için 4 büyük spor kulübünün renklerini oluşturan Sarsılmaz Fanatik Tabancalarını sergileyeceğiz. Ama en önemlisi Atak helikopterinin 20 mm. Topunu sergileyeceğiz. Bunlar fuarda ilk kez Sarsılmaz’ın sergileyeceği ürünler olacak” ifadelerini kullandı.

BİZ DÜZCE’DE KALICIYIZ

Düzce’de kalıcı olduklarını ve yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Latif Aral Aliş “Düzce’nin çok güzel bir konumu var. Ankara ve İstanbul arasında, lojistik olarak çok güzel. Düzce çok güzel. Bizim dedeler gelip buraya yerleşmişler. Bizde geliştirmek düştü. Bizde Düzce’de devamlı olacağız ve yatırım halindeyiz” dedi.

SARSILMAZ GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Aliş, Sarsılmaz silah sanayisi firmasının gelişmeye ve savunma sanayine olan katkısının artarak devam ettiğine dikkat çekerek “Sarsılmaz 142 yıllık bir mühendislik fabrikası ve 4. Jenerasyon. Türkiye’de ilkleri yapan, yapılmayanları yapan, devamlı kendisini geliştirerek Dünya’da marka olan bir firmadır. Tabanca, makineli tabanca, piyade tüfekleri, makineli tüfekler, ağır makineli tüfekler ve artık top yapıyoruz. Artık Sarsılmaz silahın her kalibresinde var. Öyle bir seviyeye ulaştık ki Sarsılmaz bir alayın ihtiyacı olan bütün silahları yapıyor, üretiyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SAVUNMA SANAYİ FUARI

Saha İstanbul Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Keleş ise Türkiye’nin en büyük savunma sanayi fuarının yapılacağını belirterek “2022 yılının savunma sanayi için Türk teknolojisi için uluslararası boyutta ki en büyük faaliyeti önümüzdeki hafta Salı günü başlıyor olacak. Saha Expo 25-28 Ekim tarihleri arasında 4 gün süre ile İstanbul fuar merkezinde icra edilecek. Saha Expo bu sene yoğun bir katılımla icra ediliyor. 57 ülkenin katılımı söz konusu. Burada sadece ülke sayısı itibarıyla değil. Delegasyon seviyesi itibarıyla çok önemli noktaya geldi. 1 başbakan, 11 yabancı bakan, 267 resmi delegasyon ki bunlarda 37’si genel kurmay başkanları, ülkelerin savunma sanayi başkanları, Jandarma Genel Komutanları, bakan yardımcıları misafir edeceğiz. Yabancı ülkelerin büyükelçilerin büyük kısmı fuara katılacak. Onların diplomatik misyonları aynı şekilde katılacak. 25 ülkeden 112 ticari delegasyon bu fuara katılıyor olacak. Firmalar itibarıyla 83 firma bünyesinde 360 yabancı firma yine 565  yerli firma olmak üzere 950 civarında firma katılımı söz konusu. Bu şekilde hem boyutları itibarıyla hem katılım itibarıyla uluslararası fuar icra edeceğiz” dedi.


Editör: D. Son Haber