Oğullarından haber alamayan asker ailesinden Gergerlioğlu’na tepki

DüzceSonHaber

21.11.2022 - 16:09
Kaynak: Haber Merkezi

 

Çay Mahallesi’nde oturan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Bazna’dan 15 gündür haber alamayan ailesi durumu yetkililere bildirdi. Asker ailesi kayıp oğullarından gelecek bir haberi beklerken, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun attığı tweet ailenin tepkisine neden oldu. Baba Ramazan Bazna “Benim oğlum üzerinden provokasyon yapmaya çalışıyorlar. Bizim HDP’den ne oğlumuz bulunsun diye bir talebimizi oldu nede böyle bir oluşumla yan yana dururuz. Ben ülkeme güveniyorum. Gereğini yapacaklar” dedi.

 

Düzce’nin Çay Mahallesi’nde oturan Bazna ailesinin ortanca oğlu olan Mustafa Bazna, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonuna katıldı. Operasyona giden oğullarını telefonla arayan Bazna ailesi, 15 gündür askerden haber alamayınca durumu Düzce Valiliği’ne bildirdi. Valilik harekete geçerken, Mustafa Bazna’dan haber almak için çalışma başlatılmasını sağladı.

Aile oğullarından gelecek olan haberi beklerken, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabında “"Yeğenim Mustafa Bazna Zap bölgesinde uzman askerdi. Kendisinden 15 gündür haber alamıyoruz ve yapılan açıklamada kayıp şehit veya esir alınmış olabileceğini söylüyorlar. Akıbetini öğrenmek istiyoruz." Bize başvuran Çorumlu aile çocuklarının akıbetini soruyor!” dedi. Gergerloğlu ayrıca ‘Yeğenim’ yazarak yaptığı paylaşımda ‘Yeğenim’ kısmının Mustafa Bazna’nın dayısından kendisine talep geldiği için paylaştığını yazdı.

Gergerlioğlu’nun paylaşımı sonrası Bazna ailesi harekete geçerek HDP’li milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun paylaşımına tepki gösterdi. Mustafa Bazna’nın ağabeyi Mehmet Bazna, kardeşinin durumunun siyasete alet edilmemesini isteyerek “Bu ayın 15’inde Salı günü saat 12.00 sıralarında sayın valimiz, emniyet müdürümüz bütün birimler ailemize gelerek konunun detaylarını anlattılar. Kardeşimin operasyonda ulaşılamadığını, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler. Devletimizin her zaman yanımızda olduğunu bildirdiler. Bu süreçten sonra artık devletimizin bütün birimleri ve kademeleri yanımızda olmaya devam etti. Bakanlıklarımız, kurmay başkanlığımız, askerlik şubelerimiz bizimle irtibata geçti. Cumhurbaşkanımıza kadar bu olay intikal etti. Hepsi yanımızda oldu. Ben Türkiye Değişim Partisi Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapıyorum. Ancak biz konuyu siyasete alet etmek istemedik. Hiçbir açıklama yapmadık yada siyasi partilerle irtibata geçmedik. Bunu siyasi malzeme haline getirmek isteseydik, Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’le bir basın açıklaması yapardık. Ama insanların milli duyguları, böyle durumlardaki hassasiyetleri üzerinden siyaset yapmak istemiyoruz. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tweetini gördük ailecek çok üzüldük. Dayısının kendisine başvurduğunu, ailenin askerin akıbetini öğrenmek istediğini yazmış. Hiçbir şekilde böyle bir talebimiz olmadığı gibi bizim dayımızda yok. Böyle bir oluşumdan bizim talebimiz olamaz. Bin canımız olsa binini de veririz ama hiçbir şekilde HDP gibi bir partiden yada onun vekilinden medet ummayız” dedi.

Baba Ramazan Bazna ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sonsuz güven duyduklarını söyleyerek “Ben evladım üzerinden siyasi oluşumların hele hele HDP gibi bir oluşumun rant sağlamasını ve benim acımın üzerinden provokasyon yapıp belli bir çıkar sağlamaya çalışmaları beni derinden üzmüştür. Benim Türkiye Cumhuriyeti Devletim güçlü bir devlettir. Her zaman yanımızdadır, her zaman yanımızda olmuştur. Bu ilelebet böyle olacaktır. Ben birilerinin kalkıp benim acımın, yasımın üzerinden rant sağlamaya çalışması manevi değerlerimin hiçe sayılması içimi acıtmıştır. Bunun bu şekilde olmasından büyük rahatsızlık duydum. Benim bu insanlarla, böyle bir oluşumla ne benim ne evlatlarımın hiçbir şekilde alakası olamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman bizim yanımızdadır. Ben oğlumun kayıp olduğunu düşünmüyorum. Oğlum bir operasyondadır. Süreç uzun bir süreçtir. Biz kudretli Türk devletine, Cumhuriyetimize, askerimize, polisimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sonsuz güveniyoruz. Gerekeni zaten yapıyorlar, yapacaklarını da biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Baba Bazna ayrıca, 6 oğlu ve kendisinin vatan için seve seve can vereceğini dile getirerek “6 tane oğlum var, altısı da bırak altısını benim kendi bedenimde her şekilde vatana feda olsun. Vatanı olmayanın evladı, namusu, bayrağı olmaz. Kimliği de olmaz. Kimliksiz bir insan düşünülmediği için önce benim her şeyden önce kendi canımdan önce de vatanım gelir. Herkes bunu böyle bilsin. Kimse benim evlatlarım üzerinden provokasyon yapmasın” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

  


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz