Düzce’de acil yıkım kararı verilen binaların yıkımına başlandı

DüzceSonHaber

27.11.2022 - 11:46
Kaynak: Haber Merkezi

 

 

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan incelemelerde acil yıkım ve ağır hasarlı olup, yıkımına karar verilen binaların yıkılmasına başlandı. Alemdar Sokak’ta bulunan ve acil yıkım kararı verilen 3 katlı bina sabah erken saatlerde yıkıldı.

Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde sabah 04.08 sıralarında meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı görevlileri il genelinde hasar tespit çalışması yaptı. Yapılan çalışmalarda 43’ü acil yıkık olmak üzere toplam 478 binanın ağır hasarlı olduğu ve yıkılması gerektiği bildirildi.

Bu çerçevede Düzce şehir merkezi Alemdar Sokak’ta bulunan 3 katlı binaya da acil yıkım kararı verildi. Yıkım kararı tebliği binanın üzerine asılırken, sabah erken saatlerde binanın yıkımına başlandı. Bina yıkımı sırasında toz olmaması için ise Düzce İtfaiye Müdürlüğü ekipleri binayı sulayarak toz kalkmasını engelledi. Gün içinde ve ilerleyen günlerde acil yıkım kararı verilen 43 binanın yıkıma başlanacağı bildirildi.

 

 

 


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz