Düzce’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iyi çalışıyor

DüzceSonHaber

Düzce’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iyi çalışıyor
28.11.2022 - 12:25
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan depremde özellikle 1999 yılında yaşanan depremin ardından yapılan binalarda ciddi zarar yaşanmaması dikkat çekerken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün görevini tam anlamıyla yerine getirdiği ortaya çıktı.

Düzce 23 Kasım 04.08’de meydana gelen depremle sarsıldı. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerine göre daha çok hissedilen 23 Kasım depreminde Düzce’de ki kamu binaları ve diğer binalarda yıkım olmazken, 1999 yılı öncesi yapılan yada 1999 depreminde 2 depreme maruz kalan binalarda ağır hasar meydana geldi.

Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nurhan Kartal ile çalışanlarının deprem yönetmeliğini en iyi şekilde uyguladıkları ortaya çıktı.

Özellikle kamu binalarında yapılan denetimler sonucunda hasar olmaması dikkatlerden kaçmazken, sorun olduğu iddia edilen okul binalarında ise sadece tedbir amaçlı ciddi incelemeler yapılacağı, öğrencilerin psikolojik olarak rahatlaması için tedbirler alındığı öğrenildi.

Diğer yandan depremin meydana geldiği 23 Kasım tarihi itibarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nurhan Kartal personeliyle birlikte insan üstü bir performans gösterdi. Yorulmadan ve zaman tanımadan hem Düzce’yi ziyaret eden bakanlara eşlik eden Kartal, hemde hasar tespit çalışmalarına katılarak devletin sıcak yüzünü vatandaşlara gösterdi.


Editör: D. Son Haber