Mehmetçiklerden öğrencilere not var

DüzceSonHaber

Mehmetçiklerden öğrencilere not var
3.12.2022 - 14:27
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de yaşanan depremin ardından il genelinde görevlendirilen ve başka illerden Düzce’ye gelen görevli mehmetçiler, kaldıkları yurtlarda öğrencilerin malzemelerini kullandılar. Mehmetçikler, Düzce’den ayrılırken öğrencilere hem bir miktar para hemde ‘Hakkınızı helal edin’ yazılı notlar bıraktılar.

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından çevre illerden askeri ve sivil kamu personelleri Düzce’ye gelerek hem asayiş hem psikososyal destek konusunda çalışmalar yaptılar. Görevliler bu süre içerisinde Düzce Üniversitesi’ninde tatil edilmesiyle KYK’ya ait yurtlarda misafir edildiler.

Düzce’de görevli oldukları süre içerisinde askerler ve sivil kamu personelleri, yurtlarda kaldıkları süreç içerisinde odalarda öğrencilere ait sıvı el sabunu, kağıt havlu gibi malzemeleride kullandılar. Görevleri biten personeller Düzce’den ayrılırken, malzemelerini kullandıkları öğrencilere üzerinde ‘Sayın öğrenci kardeşimiz, askerler olarak odanızı kullandık. Şampuanlarınızı ve suyunuzu kullandık. Sizden hakkınızı helal etmenizi ve Allah’a emanet olmanızı diliyoruz. Kendizine iyi bakın” yazılı not bıraktılar.

Yurtlarına dönmeye başlayan öğrenciler ise notları bularak sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptılar.  

 


Editör: D. Son Haber