Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde yaşanan 5,9’luk depremin ardından evleri ağır hasar alan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla AFAD tarafından konteyner kentlerin kurulumu tamamlandı.
Düzce 23 Kasım 2022 tarihinde 5,9’luk depremle sarsıldı. Depremde bina yıkımı yada can kaybı yaşanmazken, il genelinde bir çok ailenin oturduğu bina ağır hasar aldı ve acil yıkım yapılmasına karar verildi. Binası yada oturduğu ev ağır hasar alan ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere talepte bulunan vatandaşlar için AFAD tarafından konteyner kent yapımı için çalışmalar başladı.
Bu aşamada depremde evleri ağır ve orta derecede hasar gören vatandaşları için Düzce merkeze konteyner kent kurulmazken 230 aileye bireysel konteyerler kuruldu. Ayrıca Gölyaka'da 28, Çilimli’de ise 41 konteynerin bulunduğu sosyal alandan oluşan geçici konaklama merkezleri oluşturuldu.
Geçici konaklama merkezleri bahçe düzenlemesi, konteynerlerin elektrik tesisat işlemleri, alt yapı işlemleri tamamlandı ve konteyner kentte kalacak vatandaşlara taşınma işlemlerine başlayabilecekleri bilgisi verildi.
Editör:
D. Son Haber