TSO’da bir garip gidiş

DüzceSonHaber

TSO’da bir garip gidiş
8.12.2022 - 09:33
Güncelleme 9.12.2022 - 09:53
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen hareketli seçimlerin ardından göreve gelen yeni yönetim garip işlere imza atmaya başladı. TSO’yu ileriye taşımak yerine Meclis Başkanı Tanju Acar’ı saf dışı bırakmayı hedefleyen, üye aidatlarına zam yapan ancak buna rağmen makam odası yenileyen ve makam arabası alan yeni yönetim sadece birkaç ayda tüm şimşekleri üzerine çekmeye başladı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yeni yönetimi göreve gelir gelmez alışılmışın dışında Düzce’nin yararından çok adeta yönetim kurulu üyelerinin kendi yararına işler yapmaya başladı.

İlk olarak makam aracı alındı

Yeni yönetim göreve gelir gelmez ilk iş olarak makam aracını değiştirerek lüks bir minibüs almayı tercih etti. Sanayici ve TSO’ya üye esnafların sorunları ile uğraşmak yerine makam arabası alımıyla uğraşan TSO yönetimine ilk tepkiler bu konu üzerinden gelmeye başladı.

Makam odası yenilendi

Uzun yıllardır kullanılan TSO Yönetim Kurulu Başkanı makam odası, TSO Başkan Yardımcısı Makam odası ile birleştirilerek yeni bir makam odası yapıldı. Ahşap figürlerle süslenen ve uzunlamasına yapılan yeni makam odası yine elzem işler arasında yer almaması nedeniyle yeni yönetime karşı olan tepkilerin artmasına neden oldu.

Üye aidatlarına yüzde 80 zam yapıldı

Masrafların artmasıyla birlikte yeni yönetim apar-topar üye aidatlarına yüzde 80 zam yapma kararı aldı. TSO Meclis toplantısında bazı üyelerin "düşük zam yapalım" teklifi kabul edilmedi. 2022 yılı başında üye aidatlarına yüzde 20 oranında zam yapıldığı hatırlatılarak, yüzde 80'lik zam oranının yüksek olduğu ifade edildi.

Meclis Başkanı Tanju Acar yok sayılıyor

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantılarında, meclis başkanının oturduğu masaya TSO yönetim kurulu üyelerinin oturmaya başlamasıyla birlikte meclis toplantılarını da yönetim kurulu üyeleri yönetmeye başladı. Daha önceki böyle bir uygulamanın görülmediği TSO’da meclis katip üyelerine oturmaya yer kalmadığı gibi neredeyse meclis başkanı Tanju Acar’ın da meclis başkanı sandalyesinde oturulmasının önüne geçilmeye çalışıldı.

Ertan Taşlı'nın Meclis Başkanı olarak görev yaptığı dönemde TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, meclis koltuklarından toplantıları takip ediyordu.

Ahmet Dertli'nin meclis başkanı olduğu dönemde ise TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin kürsüye oturmayı tercih etti. Ancak Şahin, Meclis başkanını kenara itmek yerine kendisi kenarda oturarak meclis başkanı Dertli'nin işini yapmasını sağladı. 

OSB yönetimine meclis başkanı atanması teklif bile edilmedi

Diğer yandan Çilimli ve Gümüşova OSB yönetim kurulu üyeliklerinde Düzce TSO’dan birer üyenin bulunması gerekiyor. Bu kapsamda 2 OSB’den birisine TSO Yönetim Kurulu Başkanı diğerine ise Meclis Başkanı’nın atanması teklif edilmesi gerekirken, Çilimli OSB Müteşebbis Heyeti'ne Erdoğan Bıyık, Cemal Aksan, Ercan Coşkun, Rıza Yıldız seçilirken, Gümüşova OSB Müteşebbis Heyeti'ne ise İbrahim Canpolat, Özer Alpmen, Recep Ali Gelinoğlu ve Ahmet Mutlu seçildi. TSO Meclis Başkanı Tanju Acar'a OSB'lerde görev verilmemesi dikkat çekti.

Meclis toplantıları basına açacakları ama…

Diğer yandan göreve gelir gelmez basın mensupları ile kahvaltıda buluşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, meclis toplantılarının basına açılacağını duyurdu. Ancak aradan geçen zaman içerisinde henüz meclisin gündemine böyle bir konu gelmediği öğrenildi. Daha önceki yönetim tarafından basına kapatılan toplantıların neden açılmadığı ve kamuoyundan ne saklandığı merak edilmeye başlandı.


Editör: D. Son Haber