Berber ve kuaförlerin hafta tatili uygulaması 1 Ocak’ta başlıyor

DüzceSonHaber

Berber ve kuaförlerin hafta tatili uygulaması 1 Ocak’ta başlıyor
27.12.2022 - 12:09
Kaynak: Haber Merkezi

 

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ekim'den itibaren haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının 1 Ocak 2023'e ertelendiğini açıklamıştı. Buna göre hafta tatili uygulamasının 1 Ocak 2023 tarihinde başlayacağını hatırlatan Düzce Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer Demirel “Düzce’de kadın kuaför ve güzellik salonları Salı günleri, erkek berberleri ise Pazar günleri haftada bir gün tatil yapacaklar” dedi.

Ticaret Bakanlığı, esnafların talepleri doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 gün tatil yapması için karar aldı. Buna göre haksız rekabetin önüne geçilmesi ve esnafların 1 gün dinlenme fırsatı bulması için uygulanacak olan karar 1 Ekim tarihinden 1 Ocak 2023 tarihine ertelenmişti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Düzce Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer Demirel yaptığı açıklamada “Sektörümüz için oldukça uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz ve hatırlanacağı üzere 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulamaya geçmesi düşünülen “berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki karar” hazırlıkların tamamlanmaması nedeniyle ertelenmişti. Şu an itibariyle tüm eksiklikler giderilmiş, taleplerimiz doğrultusunda mülki idare amirlerimizce belirlenen günlerde “berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması” 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle başlayacaktır. Bu bağlamda bir noktaya dikkatlerinizi çekmek istiyorum. TESK, TOBB desteği ve Türkiye Berberler, Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonumuzun talebi ile Ticaret Bakanlığımızca alınan bu karar; berber, kuaför ve güzellik salonu işletmeci ve çalışanlarının en azından haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşmelerine imkân tanımış; bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlamıştır. Söz konusu tatil hakkının tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacak olması haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramalarını da engellenecektir” dedi.

Düzce Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın aldığı karar göre Düzce’de kadın kuaförleri ve güzellik salonları her haftanın Salı günü, erkek berberleri ise her hafta Pazar günü izinli olacak.

 


Editör: D. Son Haber