Yeni yıl öncesi polisten toplu taşımada emniyet kemeri kontrolü

DüzceSonHaber

Yeni yıl öncesi polisten toplu taşımada emniyet kemeri kontrolü
30.12.2022 - 16:44
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, yeni yıl öncesi şehir dışına çıkan Düzcelilerin daha güvenlik yolculuk yapması amacıyla şehirlerarası otogarda otobüsler üzerinde emniyet kemeri denetimi yaparak, araçların lastiklerinin kışlık olup olmadığına baktılar.

Otobüslerde de emniyet kemeri takma zorunluluğunun yürürlüğe girmesi ile Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri denetimlerine hız vermeden devam ediyor. Özellikle özel günlerde denetimlere ağırlık veren ekipler yeni yıl öncesi şehir dışına çıkan vatandaşların daha güvenlik yolculuk yapması amacıyla şehirlerarası toplu taşıma araçlarında denetimler yaptılar. Polis ekipleri otobüsler içerisinde vatandaşların emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılar yaparken, ayrıca otobüslerin takılması zorunlu olan kış lastiği takıp, takmadıklarında kontrol ettiler.

Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Bayram Derman, denetimlerin aralıksız devam ettiğine dikkat çekerek “Yeni yılın ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Düzce’de otogar noktada otobüsler üzerinde emniyet kemeri, yine kış lastiği denetimlerimizi sürdürüyoruz. Uygulama noktalarında da alkol denetimlerine ağırlık vereceğiz. Bugün belge denetimi dışında özellikle yolcularımızı bilgilendirme noktasında emniyet kemerinin önemine vurgu yapıyoruz. Emniyet kemerinin otobüslerde de takılmasını sağlıyoruz. Kış lastiklerine de bakıyoruz. Rutin kontrollerimizi de yapıyoruz” dedi.


Editör: D. Son Haber