DÜZCE’NİN HAVASI ALARM VERİYOR

DüzceSonHaber

2.01.2023 - 12:19
Kaynak: Haber Merkezi

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sürekli İzleme Merkezi verilerine göre Düzce’nin hava kirliliği durumu hassas düzeye kadar yükseldi. Etkili olan sisle birlikte vatandaşlar nefes almakta zorlandıklarını söylediler.

Düzce’de sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düşerken, ayrıca sisle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sürekli İzleme Merkezi verilerine göre hava kirliliği hassas düzeye çıktı.

Temiz hava için 0 ile 50 arasında olması gereken PM10 endeksi 120 seviyelerine yükseldi. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hava kalitesinin hassas seviyeye çıkmasıyla birlikte vatandaşlarla uyarılarda bulunarak “Açık havada yürüyüş yapmak için uygun bir hava değil. Dışarıda piknik yapmak için uygun bir hava değil. Bisiklet sürmek için iyi bir hava değil. Açık hava sporları için uygun bir hava değil” açıklaması yaptı.

Düzceli vatandaşlar ise sisle birlikte etkili olan kirli hava karşısında nefes alamadıklarını ifade ederek “Kirli hava son derece hissediliyor. Nefes alırken ciğerlerimizde bir acı hissediyoruz. Ayrıca kömür kokusu da mevcut. Ama kolay düzelecek bir durum olmadığını düşünüyoruz. Her sene aynı şeyleri yaşıyoruz” dediler.


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz