Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Küçük Hamza’nın hayallerine kayıtsız kalmadı

DüzceSonHaber

8.01.2023 - 15:49
Kaynak: Haber Merkezi

 

Akçakoca Osmaniye İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Hamza Albayrak bir hayal kurdu ve bu hayalini gerçekleştirebilmek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığına mektup yazdı. Hamza’nın yazdığı mektup Türk Deniz Kuvvetleri’ni harekete geçirdi. Hamza ve arkadaşları hayalini kurdukları savaş gemisini gezdiler.

Akçakoca’nın Osmaniye İlkokulu’na giden Hamza Albayrak, savaş gemisi görmek istediğini belirten bir mektubu Türk Deniz Kuvvetleri’ne gönderdi. Hamza Albayrak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yazdığı mektupta “Hayallerine yelken açan bütün minik denizcilerimizin pruvaları neta, denizleri sakin olsun.Düzce, Akçakoca, Osmaniye İlköğretim 3. Sınıf öğrencisiyim.  Deniz kenarında olmamıza rağmen en büyük gemi bildiğim belediyenin katamaranı var. Birde sahil güvenlik botu var. Hiç savaş gemisi görmedim. Deprem gecesi sahilde babamla yürürken, uzaktan bir gemi gördüm. Babama ‘Bak baba savaş gemisi’ dedim. Babamda bana ‘Yok oğlum o yük gemisi’ dedi. Anlayamadım. Sizden ve komutanlarımdan savaş gemisi tanımak ve gezmek için yardımlarınızı istiyorum. Hepinizin ellerinden öperim. İyiki varsınız” ifadelerine yer verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ulaşan mektup Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nu duygulandırdı ve Karadeniz Bölge Komutanlığı’na talimat vererek, Hamza’nın hayallerinin gerçekleştirilmesini istedi.

Hamza’nın hayallerine kayıtsız kalmayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hamza’ya bir mektupla cevap verdi, Karadeniz Bölge Komutanlığı Hamza ve arkadaşlarını Okulunda ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında, Hamza ve arkadaşlarının hayallerini gerçekleştirmek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı gemilerimizi ziyaret etmek üzere Karadeniz Ereğli’ye davet edildi.

Hayalinin peşinden giden Hamza, hem kendi hayaline kavuştu hem de arkadaşlarına yepyeni bir dünyanın kapılarını araladı. Mutluluk ve heyecanları yüzlerinden okunan minikler, hem Deniz Kuvvetlerini hem de gemilerimizi yakından tanıma fırsatı buldu.


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz