Düzce Gazeteciler Cemiyeti olağanüstü kongreye gidiyor

DüzceSonHaber

Düzce Gazeteciler Cemiyeti olağanüstü kongreye gidiyor
23.01.2023 - 14:37
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de 1999 depremlerinin ardından Erol Tayhan başkanlığında kurulan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Derneği yönetim kurulu üyeleri olağanüstü kongre kararı aldı.  Aradan geçen 24 yıl sonra Düzce Gazeteciler Cemiyeti yeni başkanını seçecek, kurucu başkan Erol Tayhan ise Onursal Başkan sıfatıyla üyeliğine devam edecek.

1999 yılında yaşanan 2 depremin ardından Düzce’nin il olmasıyla birlikte il genelindeki gazetecilerin bir araya gelmesi ve birlik sağlanması amacıyla Düzce Gazeteciler Cemiyeti Derneği kurulmasına karar verildi. Yaklaşık 24 yıl önce Erol Tayhan başkanlığında bir çadırda kurulan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Derneği üyeleri süreç içerisinde yaptığı kongrelerde Tayhan’ı başkan seçerek derneğin gelişmesini sağladı.

24 yılın sonunda derneğin belli bir yol almasını ve gelişmesini sağlayan Tayhan, görevini bırakarak derneğin olağanüstü kongreye gitmesi ve gençlerin önünün açılması için karar alınması gerektiğini vurguladı.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Cihat Tutkun, Tezcan Solmaz, Nevzat Cingirt, Nevzat Keleş, Mertcan Keleş, Gökhan Alkan ve Selçuk Akyol yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısında derneğin 11 Şubat 2023 tarihinde olağanüstü kongreyle yeni başkanını ve yönetimini seçmesine karar verdi.

Diğer yandan derneğin kurucusu olan Erol Tayhan’ın dernek üyeliğine devam etmesine, yeni yönetimle birlikte Onursal Başkan sıfatıyla anılmasına, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonunda ki görevlerine de devam etmesi kararı alındı.


Editör: D. Son Haber