Tekstil işçileri depremzedeler için gönüllü mesai yaptı

DüzceSonHaber

8.02.2023 - 09:59
Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından tüm Türkiye deprem bölgesine bir nebze destek olmak adına yardım kampanyaları başlatırken, Gölyaka’da İzolli tekstil firmasında çalışan işçiler gönüllü mesai yaparak pijama dikimi için kullanılan kumaşları battaniyeye çevirerek, deprem bölgesi için battaniye dikimi yaptılar.

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük depremden Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay etkilendi. Binlerce kişi hayatını kaybederken bir okadar yaralı ve büyük yıkım yaşandı.

Depremin ardından tüm yurtta deprem bölgesindeki soğuk havaya karşın yardım kampanyaları başlatıldı. Resmi, sivil, bireysel olarak yardımlar devam ederken Gölyaka’da bulunan İzolli tekstil firmasındaki işçiler, gönüllü mesaiye kaldılar. Pijama üretimi yapan tekstil firmasında, kışlık pijama dikilmesi için kullanılan polar kumaşlar, battaniye büyüklüğünde kesilerek battaniye dikimine başlandı. Gönüllü mesai yapan işçiler il etapta 6 bin 500 battaniye dikerek, aynı firmanın İstanbul’daki yardım TIR’larına yetiştirmek için sabah saatlerine kadar mesailerine devam ettiler.

Fabrika Üretim Müdürü Muammer Kahveci yaptığı açıklamada “Biz burada normalde pijama takımı üretiyoruz. Battaniyeyi sırf deprem bölgesine acil ihtiyaç olduğu için üretiyoruz. İstanbul’daki firmamızda da bir TIR yükleniyor. Geçerken bizden de alacaklar ve deprem bölgesine götürecekler. Deprem Düzce’de 1999 yılında Kasım ayında yaşandı. Şimdi de Kasım ayından bir fark yok. Şubat ayında aynı soğuk. Burada çalışanlar karın, soğuğun ne olduğnu, yokluğun ne olduğunu biliyor. Aynı onlar gibi üşüyoruz. Bunu teklif ettiler ve biz dikime devam ediyoruz. Bu süreçte iş verenimiz daha önce pijama için kullandığımız peluş kumaşlarımız vardı. İş veren bize kestirin, battaniye olarak deprem böglesine gönderin dedi. Ben arkadaşlara sordum. Burada çalışan herkes mesaiye kaldı. Herkes kendi isteği ile mesai yapıyor. 25 yaş üstü Düzce’de depremi 3 kez yaşadı. Biz oradaki durumu biliyoruz. Kötü olsada anılarımız tazelendi. Hatta arkadaşlarımız kendi özel yardımlarınıda yapacaklar. 6 bin 500 battaniye dikimmi bitene kadar iş yerinde olacağız” dedi.

Aynı fabrikada çalışan Tuba Tepe isimli kadın ise “Acılarımız aynı. Biz mesaiye kaldığımızda şunu düşündük. Neremiz ağrırsa canımız orda olur ya, biz hangimizin canı yanarsa oralı oluyoruz. 1999 yılında bir deprem yaşadık. O soğukları yaşadık. Şuan üşüyoruz demeye utanıyoruz. Kalben hissettiklerini hissediyoruz. Bizde arkadaşlarımızla gönüllü olarak mesaiye kaldık. Başta patronumuz Halil bey olmak üzere arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.