Depremde hayatını kaybeden 5 kişilik Kurt ailesi Akçakoca’da toprağa verildi

DüzceSonHaber

Depremde hayatını kaybeden 5 kişilik Kurt ailesi Akçakoca’da toprağa verildi
10.02.2023 - 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 depremde enkaz altında kalan ve cansız bedenlerine ulaşılan 5 kişilik Kurt ailesi, Akçakoca’da toprağa verildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremin ardından Akçakoca Kalkın Köyü Muhtarı Hüseyin Delihasanoğlu’nun kızı Gülşah Kurt (27) ile eşi Enes Kurt (29) ve çocukları Ege (5), Masal (4) ve Alaz (2) Kurt enkaz altında kaldılar. Yaşanan felaketin ardından kızından haber alamayan Kalkın Köyü Muhtarı Hüseyin Delihasanoğlu bölgeye giderek kızına ulaşmaya çalıştı. Yapılan arama ve kurtarma çalışmalarında Kurt ailesinin cansız bedenlerine rastlandı. Muhtar Hüseyin Delihasanoğlu, kızı, damadı ve torunlarının cansız bedenlerini Akçakoca ilçesine getirdi.

5 kişilik ailenin cenazeleri Akçakoca Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kalkın Köyü mezarlığına defin edildi. Cenazeye Düzce Valisi Cevdet Atay, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, siyasi partilerin ilçe başkanları, vatandaşlar katıldı. Vali Atay, acılı babayı teselli ederek başsağlığı diledi.

Deprem hayatını kaybeden Gülşah Kurt’un, eşi Enes Kurt’un öğretmen olduğu ve Akçakoca’da tanıştıktan sonra Kahramanmaraş’a tayin olduğu öğrenildi.

 

 

 

 

 


Editör: D. Son Haber