Aktaş’tan hem kan bağışı hem birlik çağrısı

DüzceSonHaber

Aktaş’tan hem kan bağışı hem birlik çağrısı
12.02.2023 - 19:39
Kaynak: Haber Merkezi

 

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, Kahramanmaraş’ta yaşanan 2 büyük depremin ardından bölgeye giderek vatandaşlar tarafından gönderilen yardımları ulaştırdı. Bölgede çalışmaları yerinde gören Aktaş hem kan bağışı hemde birlik ve beraberlik çağrısı yaparak ‘Gün kavga etme, hükümeti yerden yere vurmak için bahane arama günü değildir. Her şeyin bir zamanı vardır. Gün yaraları bir an önce sarmak, enkazları kaldırmak ve halkımızın yanında olmak günüdür” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 2 büyük deprem başta merkez üstü Kahramanmaraş olmak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana ve Malatya illerinde etkili oldu. Toplam 108 bin 812 kilometrekare alanda etkili olan depremde 13 milyon 500 bin kişi etkilendi. Depremde hayatını kaybeden insan sayısı 30 bine yaklaşırken, 10 binlerce kişi yaralandı. Binlerce kişinin ise enkaz altında ya hayatını kaybettiği yada halen çıkarılmayı bekleyerek bir mucizeye imza atılması bekleniyor.

Depremin ardından hemen insani yardım toplamak için harekete geçen Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş ve teşkilatı, Düzce’den topladıkları yardımları İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Merkez yardımlarıyla birleştirerek bölgeye yardımları vatandaşlara ulaşmaya gitti.

Bölgede durumun iç açıcı olmadığını ancak tüm kademelerin canla, başla insan ve canlı kurtarmak için çalıştığını ifade eden Aktaş “Bölgeye gittiğimizde -26 derece soğukla karşılaştık. İnsanın içini donduran soğukta askerimizin, polisimizin, AFAD ve diğer gönüllü ekiplerin enkaz başlarında canlı kurtarmak için canla, başla çalıştığını gördük. Ancak sosyal medyayı takip ettiğimizde bir takım kişilerin hükümeti eleştirirken devlet düşmanlığı yaptığını, devleti adeta yerden yere vurduğunu gördük. Devlet baki hükümetler geçicidir. Hükümetler eleştirilirken devlet yerden yere vurulmaz. Öyle ki hükümeti yerden yere vuracaksak şimdi bunun zamanı değildir. Elbette yapılan eksikler, yanlışlar olabilir. İmar barışı eleştirilebilir, denetlemelerin az olmasına tepki gösterilebilir. Ancak bunu düşmanca değil, yol gösterici şekilde yapmamız gerekiyor. Bunları yapmamın zamanı ise şimdi değil. Henüz bir çok canımız enkaz altında kurtarılmayı beklerken, bir çok cenazemiz beton altından çıkarılıp mezarlarını beklerken, yaralılarımız iyileşmeyi, depremde yakınlarını kaybedenler göz yaşlarının silinmesini beklerken ne hükümet düşmanlığının, ne devlet düşmanlığının bir anlamı yoktur. İnsanlar orada yalan yanlış işleri düzeltmekle değil can kurtarmakla uğraşırken, insanları bir derece daha meşgul etmek akla ve mantığa sığmaz. Yapılan yanlış varsa yaralar sarılıp, normalleşme başlayınca araştırılır ve hükümete sorulur. Eğer hükümet bunun cevabını siyasi partilere ve halka tam veremiyorsa halk sandıkta gereken cevabı verir. Bu sebeple bu süreç içerisinde herkesi makul ve sakin olmaya davet ediyorum. Bölgede hiçbir şey yapılmıyormuş gibi algı yapmaya çalışanlara inanmayalım. Gün birlik günüdür. Gün acıları paylaşma ve barış günüdür” dedi.

Aktaş ayrıca vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ederek “Vatandaşlarımız bölgede oluşan kan ihtiyacını karşılamak için kan bağışlarına devam etmeliler. Depremin ilk gününden itibaren Kızılay’a bağlı kan bağış araçları ve merkezlerinin önünde oluşan uzun kuyrukları görüyoruz. Bölgede devamlı kan ihtiyacı olacak. Bu sebeple kan verebilecek sağlıklı kimseler hiç vakit kaybetmeksizin kan bağış noktalarına giderek bir cana dokunsunlar” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber