Köfteci Yusuf ruhsatsız çalışıyor

DüzceSonHaber

Köfteci Yusuf ruhsatsız çalışıyor
20.02.2023 - 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
3

 

Düzce’de bir grup iş insanının ortaklaşa satın aldıkları iş merkezinde yeni faaliyete geçen ticari işletmelerin yapı kullanma izni ve iş yeri açılış ruhsatları olmadan faaliyete başladıkları öğrenildi. Ayrıca binadaki eksikliklerin siyasi nüfuz kullanılarak giderilmediği ve işin uzatıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Düzce’deki iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri bir araya gelerek ortak bir şirket kurdu. Bu şirket, Kültür Mahallesi’nde Yunus marketin faaliyette bulunduğu iş merkezi binasını arsasıyla birlikte satın aldı.

Satın alma operasyonunun ardından iş merkezinde tadilat yapılmaya başlandı. Tadilat bitmeden ve belediye tarafından onaylanmadan, iş merkezinin üst katları ünlü firmalara kiraya verildi.

Et ve gıda sektörünün ünlü markası Köfteci Yusuf’un gerekli yasal izinler tamamlanmadan faaliyete başladığı bildirildi. İmar ve işyerleriyle ilgili mevzuat ve yönetmelikler gereği izin ruhsatı olmayan Köfteci Yusuf müşteri kabul ederek ticari faaliyete başladı.

 

RUHSATSIZ İŞLETME

Köfteci Yusuf’un ruhsatsız olarak faaliyete başladığı iş merkezinin yapı kullanma belgesi olmadığı, dolayısıyla faaliyete başlayan ticari işletmelerin işyeri açılış ruhsatlarının bulunmadığı öğrenildi.

İzin ve ruhsat almayan ticari işletmelerin kaçak olarak faaliyet gösterdikleri bildirildi.


Editör: D. Son Haber