Depremzedeler için üretilen konteynerlerin sevkiyatı başladı

DüzceSonHaber

25.02.2023 - 14:04
Kaynak: Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından bölgede yaşanan barınma sorununun çözümüne destek olmak amacıyla Düzce Valiliği tarafından bölgeye gönderilmek üzere konteyner üretimine başlandı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 2 büyük depremden etkilenen 11 ilde yaşanan yıkımlar berberinde barınma sorununu da ortaya çıkardı. Bölgeye daha önce gıda, giyim ve hijyen malzemeleri, ısıtıcı gibi acil ihtiyaçları gönderen Düzce Valiliği kalıcı çözüm üretmek amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda Gümüşova OSB ile Düzce 1. OSB’de konteyner üretim merkezleri kuruldu. İçerisinde konteyner üretiminde gerekli olan malzemelerin hem imalatını hemde montajını yapacak personeller il özel idaresi ile gönüllü iş insanların desteği ile istihdam edildi. Şubat ayı içerisinde bölgeye 1000 adet konteyner gönderilmesi hedeflenirken, tamamında 5 bin konteyner üretilerek depremin yaşandığı 11 ile gönderilecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekteri Hayri Şen, “İçişleri Bakanlığımızın talebi doğrultusunda Düzce Valiliği olarak konteyner üretimine başladık. Ürettiğimiz ilk konteynerleri bugün itibarıyla sevk ediyoruz. İlk etapta bu ay için 1000 konteyner, daha sonraki süreçte de 5 bin konteyneri depremzedelerin hizmetine sunacağız. Daha sonraki süreci talep doğrultusunda değerlendireceğiz. Bugün ilk konteynerlerimizi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine sevk ediyoruz. Düzce Valiliği koordinesinde il genelinde bulunan sektör temsilcileri ve kamu kurumları bir araya gelerek bir sinerji oluşturdular. Bu birliktelik sayesinde ürünler ortaya çıktı. Amacımız bu üretim kapasitesini depremzedelerin hizmetine sunmak. Amacımız depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak” dedi.

Düzce Valisi Cevdet Atay, ‘Düzce halkı, hayırsever iş insanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, depremzede vatandaşlara ilk etapta 1.000 konteynerlik yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz.’ dedi. Düzce’nin tek yürek olduğunu belirten Vali Cevdet Atay, konteyner üretimine ayni ve nakdi destek sağlayan herkese teşekkür etti.

 

 

  


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz