Kiraya fahiş zam yapanlara verdi veriştirdi

DüzceSonHaber

Kiraya fahiş zam yapanlara verdi veriştirdi
1.03.2023 - 11:39
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de 23 Kasım’da, ardından ise Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremin ardından bazı fırsatçı ev sahipleri, evlerinin kiralarını 3 ile 5 katına çıkardı. Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya, fırsatçılık yapan ev sahiplerini sert bir dille eleştirerek “Bunlar ahlaksız” dedi.

Düzce ve Kahramanmaraş depremleri ile bölgede art arda meydana gelen depremler bazı fırsatçı ev sahiplerinin iştahını kabartı. Düzce’ye son dönemde barınma ihtiyacını karşılamak için gelen depremzede vatandaşların kiralarına devlet desteği olacağını öğrenen ev sahipleri kiralara 3 il 5 kat arasında zam yaptı. Düzce’de 25 bin liraya kadar yükselen ev kiraları hem vatandaşları hem de emlakçıları çileden çıkardı.

Düzce Emlakçılar Odası Başkanı Ömer Kaya, fırsatçı ev sahiplerine açtı ağzını yumdu gözünü. Kaya, yaptığı açıklamada, kiralarına gereğinden fazla zam yapan ev sahiplerine çok sert ifadelerle tepki göstererek, “Düzce Emlakçılar Derneği adına bölgeye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Düzce’de 3 büyük deprem yaşadık, çadırın ne olduğunu, acının ne olduğunu bildiğimiz halde deprem bölgesinden Düzce’ye göç var. Arz, talep dengesi bozuldu. Buraya gelen insanların kirasını devlet ödeyecek. Bunu öğrenen ev sahipleri hovardalaştılar, köy hovardası oldular. Çalı dibinde insan aramaya başladılar. Ahlaksızlık yapıyorlar, terbiyesizlik yapıyorlar. Ben evimi vermem, versem de 5 bin liranın altında vermem diyen şerefsizler biliyorum. Gitsinler beni savcılığa şikayet etsinler. Kim olduklarını bilelim. Bunların kirasını devlet ödüyor ben yüksek fiyata kiraya veririm diyen ahlaksızlar var. Bakın benim evin var. Ben 2 aileyi evimde barındırabilecek güce sahibim. Ama şartım onlar hiç çalışmayacak ben çalışıp onlara bakacağım. Ensarlık budur. Biz peygamber efendimizin ümmetiyiz. Biz böyle öğrendik. Biz Osmanlı’nın, Cumhuriyet’in çocuklarıyız. Bize ne oldu? Biz birimize kazık atar duruma geldik. Ev sahibine depremzedelere destek ol diyoruz. O bize devlet yeteri kadar bakıyor diyorlar. Düzce’de de yaşadık bunu, deprem oldu insanlar evlerini boşalttılar ve müstakil ev sahipleri kiralara zam yaptılar. Bir anda ev kiraları 3 kat arttı. Bize ne oluyor? Para dünyası mı? Dün 3 liraysa yine 3 lira kardeşim. İnsanlığın başına bir olay geldi. Dünya, Türkiye’deki depremin ne olduğunu çözmeye çalışıyor. Belki kıyamet Türkiye’den kopacak. Biz bir birimize neden destek olmuyoruz. İBAN’a para atarak sosyal medyadan yayınlayarak mı hayırsever olduk. Bir sürü iş insanı var, evleri boş. Bir depremzedeye vermiyorlar. Bize kiraları siz yükseltiyorsunuz diyorlar. Biz nasıl yükseltelim? Bize gelip depremzede bul diyenler var. Böyle ev sahipleri de var. Ama sayıları çok az” dedi.

Fırsatçı ev sahiplerine öfkesi dinmeyen Kaya, “Ötede de benim villa 25 bin lira 3 aylık peşin. Herkese verme, depremzede gelecek diyen var. İnsanlar canları ile uğraşıyor, bizimkiler düz ovada onları soymaya çalışıyor. Bu ahlaksızlıktır, şerefsizliktir. Hatta şerefsizlikten ileridir. Ben bunların Müslüman, Türk olduğundan şüphe ediyorum. Gidin beni savcılığa şikayet edin. Edin de kim olduğunuz bir ortaya çıksın. İnsanlar evlatlarını enkaz altında bırakmış, yakınları ölmüş. Onlar insanları soymaya çalışıyorlar. İçimiz parçalanıyor. Yazık diyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber