Konuralp Merkez camisi hasarlı

DüzceSonHaber

Konuralp Merkez camisi hasarlı
6.03.2023 - 08:44
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de 23 Kasım depreminde birçok cami hasar gördü. Ağır hasarlı olan camiler yıkıldı.

Konuralp Merkez Camisi de 23 Kasım depreminde hasar gördü. Caminin temelinde ve bazı kolonlarında çatlaklar oluştu. Hasarlı cami bir süre ibadete kapatıldı.

Valilik’ten yapılan açıklamada, “Yaşanan deprem felaketi sonrasında camilerde meydana gelen hasarın tam olarak tespit edilebilmesi için bir çalışma yürütülmektedir. Bu anlamda Konuralp Merkez Camisi’nde de tam olarak bir tespit yapılabilmesi ve halkımızın da tedirgin olmaması için İkinci bir emre  kadar Konuralp Merkez Camii ibadete kapatılmıştır” denilmişti.

 

RİSK VAR

Hasarlı olduğu için ibadete kapatılan Konuralp Merkez Camisi’nin gerekli teknik ve bilimsel rapor oluşturulmadan yeniden ibadete açıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konuralp Merkez Camisi yıkılma riski taşıyor. Cami binası son depremde ciddi hasar aldı. Camide herhangi bir güçlendirme çalışması yapılmadı.

Konuralp sakinleri, caminin her an yıkılma riski bulunduğunu belirterek, “Valilik ve belediye yetkililerinden bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Caminin çökmesinden korkuyoruz. Gerekirse camiyi buradan kaldıralım. İnsanımızın hayatı daha önemlidir” dediler.


Editör: D. Son Haber