Kalıcı Konutlara talep arttı tabi fiyatları da arttı

DüzceSonHaber

Kalıcı Konutlara talep arttı tabi fiyatları da arttı
6.03.2023 - 08:47
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de 1999 depremler sonrası sağlam zemine yapılan Bahçeşehir Bölgesi Kalıcı Konutlarına talep arttı. Ancak bu durum bölgede kira fiyatlarının da artmasına neden oldu.

Düzce 1999 yılında 2 büyük deprem ile 23 Kasım depremi vatandaşların kendilerini güvende hissedecekleri bir konut arayışına girmesine neden oldu. Ardından 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremi ile birlikte adeta güvenli konutlarda talep patlamasının yaşanmasını sağladı.

Bu çerçevede vatandaşlar ilk olarak müstakil ev arayışına girerken, müstakil evlerin sınırlı olması nedeniyle Bahçeşehir Bölgesi Kalıcı Konutlarına talep göstermeye başladılar. Düzce’de yaşanan 1999 depremi sonrası dönemin hükümeti tarafından depremzede vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve daha güvenli konutlarda oturması için yapılan Kalıcı Konutların hem bina olarak hem zemin olarak sağlam olması son dönemde vatandaşların bu bölgeyi tercih etmesine neden oldu.

Düzcelilerin büyük bölümü Kalıcı Konutlarda ikamet etmek isterken, bu durum arz, talep dengesi çerçevesinde kiralarında artmasına neden oldu. Bölgede 1 yıl önce 500 ile 700 liraya ev bulmak mümkünken, son dönemde kira fiyatları 10 katına çıkarak 5 bin ile 7 bin lira arasına yükseldi.

Yine bölgeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 1 yıl önce 250 bin lira ile 300 bin liraya ev bulabilirken, son dönemde ev fiyatları 1 milyon lira ve üzerinde satılmaya başlandı.


Editör: D. Son Haber