Fırsatçı ev sahipleri başsavcılık kıskacında

DüzceSonHaber

Fırsatçı ev sahipleri başsavcılık kıskacında
6.03.2023 - 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, kiralara rekor düzeyde zam yapan fırsatçı ev sahiplerinin gözünün yaşına bakmayacak

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanan depremleri fırsat bilerek konut satış ve kiralama bedellerinde fahiş fiyat artışı yapan ev sahiplerinin gözünün yaşına bakmayacak.

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş’ta yaşanan 2 büyük depremlerle birlikte vatandaşların ev tercihlerinde değişiklik olmaya başladı. Güvenlik ve yeni binaları tercih eden Düzceli vatandaşlara, deprem bölgesinden gelen depremzede vatandaşlarda eklenince bazı fırsatçı ev sahipleri ev kiraları ile konut satış ücretlerine yüksek oranda zam yapmaya başladı.

Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı da Düzce’de yaşanacak mağduriyetle ilgili harekete geçecek. Ev kiralamak ya da satın almak isteyen vatandaşlar, fahiş fiyatlarla karşılaşması durumunda Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunabilecek.

Bu kapsamda yetkililerden alınan bilgilere göre yapılan şikayetler karşısında Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre’nin talimatıyla ilgili kurumlar şikayetleri titizlikle değerlendirecek ve fırsatçı ev sahiplerinin gözünün yaşına bakılmayacak.


Editör: D. Son Haber