İslam Keleş’ten belediye ihalesine yönelik bomba açıklamalar

DüzceSonHaber

25.03.2023 - 17:56
Kaynak: Haber Merkezi

 

Oxijen Medya Yönetim Kurulu Başkanı İslam Keleş, Düzce Belediyesi tarafından 11 Nisan 2023 tarihinde yapılması planlanan açık hava reklamcılığı ve şehir mobilyaları ihalesi ile ilgili bomba açıklamalar yaptı. Keleş, ihalenin Düzce Belediyesi şirketi Beltaş’a peşkeş çekildiğini söylerken, Düzce Belediye Başkan Danışmanı Üzeyir Yiğit’i ağır bir dille eleştirdi.

Düzce’de 20 yıldır kent mobilyaları ve açık hava reklamcılığı işlerini başarıyla yürüten Oxijen Medya Yönetim Kurulu Başkanı İslam Keleş, yeni dönemde yapılacak ihalenin rekabet şartlarına uygun olmadığını söyledi.

Keleş, yaptığı açıklamada “20 yıldır Düzce’de kent mobilyalarının işletmeciliğini yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Mart ayında ihale süremiz bittiği halde ecrimisil ödeyerek devam ettik. Çarşamba günü yerel bir gazetede yayınlanan ilanla Belediyenin ihaleye çıktığını gördüm.  İhaleye girecek firmalardan 2022 yılı için 10 milyon ödenmiş sermaye, Son 3 yılda 20 milyon net satış,  şirketin ana sözleşmesinde 5 yıl önce reklamcılık faaliyetinin işlenmiş olması isteniyor.  En enteresanı Son üç yılda  en az 50 ve daha üstü personel istihdam etmiş olması isteniyor.  Bu şartlarda 20 yıldır bu işi yapan bir firma olarak ben bu ihaleye giremiyorum.  Bu ihale ile ilgili bir iddiada bulunduk . Dedik ki Düzce Belediyesi bu ihale şartnamesiyle ihaleyi birilerine peşkeş çekiyor.  Bunu neden dedik. Çünkü bu özelliklere sahip değil Düzce’de,  yakın  illerde bile firma bulmak zor. Peki kim bu özelliklere sahip. Düzce Belediyesinin şirketi BELTAŞ. Biz ihalenin BELTAŞ şirketine adrese teslim bir şekilde hazırlandığını iddia ettik.  Düzce Belediyesinin zorbalıkla benim 20 yıldır yaptığım işe girmemi engellediğini ve hatta Düzce’de yada diğer illerde bu ihaleye girecek olan tüm firmaların önünü kapattığını iddia ettik” dedi.

Özlü’nün danışmanı iddiaları doğruladı

Düzce Belediye Başkan Danışmanı Üzeyir Yiğit’in ortaya atılan iddiaları kendi köşe yazısında doğruladığına dikkat çeken Keleş, “Başkan Faruk Özlü’nün Danışmanı Üzeyir Yiğit bizim iddialarımızı doğrulayan bir yazı kaleme almış ve kendilerini ve yaptıklarını  ihbar etmiş. Kim bu Üzeyir? BELTAŞ’ın yönetim kurulu üyesi… Başkanın danışmanı. Arkadaş yazısında Kamu yararı demiş.  Kamu yararı nerde? İhaleye girebilecek tüm firmaların önünü kesin, bir tek belediye firması girsin rekabet yok, fiyat artırımı yok.. Kamunun yararı nerde peki? Belediye şirketi ihaleyi alacak alttan ihalesiz istediğine peşkeş çekecek. Bu mu kamu yararı.  Ulaşım AŞ dede aynısını yaptılar. Otobüslerin içindeki led ekranları kafalarına göre benim de tanıdığım  bir çocuğa verdiler.  Keleş 8-9 yıl Düzce’ye hizmet etmiş, Düzce’nin her köşesinde bir şekilde izi bulunan siyasi bir figür. Gerçi bir çok izini sildiler de. Özlü’nün bire bir görüşmelerinde bile yer alan, tarla faresi gibi her yerde karşımıza çıkan Üzeyir bey Sivas'tan Düzce'ye gelmiş, bu memlekette öyle yada böyle hizmeti olan olmayan kimseyi ayırmadan, köşe bulduğu yerlerde yukarıdan aşağıya yapıştırıyor. Sayın Başkan da buna fırsat veriyor. Zaten her zaman böyle bir model yanında oluyor. Ne yapıyor ediyor buluyor onu” ifadelerini kullandı.

Burası muz cumhuriyeti değil

Keleş son olarak ihalenin adil şartlarda yapılması gerektiğini vurgulayarak “İhale sürecinin neden hızlandığı beni hiç ilgilendirmiyor. Zaten yapılacaktı. Süresi geçen sene dolmuştu.  Ancak adaletli bir şekilde olmalı. Düzce’den Bolu'dan Sakarya'dan belki İstanbul’dan bir çok firma ihaleye girip rekabetle en yüksek bedelle kamu yararına bir sonuç çıkartılmalıydı.  İşte o zaman kamu menfaatinden bahsedilebilir. 20 yıldır resmi kurumlarla çalışan bir firmam var. Patron der ki  bu yolculuğa seninle devam etmeyeceğim eyy müstecir. Tamam. Çekersin Otobüsü kenara, kapıyı açar indirirsin.  Yok öyle olmaz öyle yapmam. Ya ne yaparsın? Süratle viraja girerim, kapıyı açar bir tekmeyle seni aşağıya atarım. Ben savunma mekanizmamı nefsi müdafaa üzerine kurdum her zaman. Canıma, ekonomime kast etmeni kabul edemem ve bu yaptığın yolsuzluğa müsaade edemem burası muz cumhuriyeti değil” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz