Düzce’nin matematik gururu İrem Gülce Yazgan

DüzceSonHaber

Düzce’nin matematik gururu İrem Gülce Yazgan
19.04.2023 - 08:43
Kaynak: Haber Merkezi

 

Geçen yıl Macaristan’da düzenlenen Avrupa Matematik Oyunları yarışmasında altın madalya alarak Düzce’nin ve Türkiye’nin gururu olan İrem Gülce Yazgan, bu yılda EGMO 2023 Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak üst üste iki altın madalya kazanan ilk Türk kızı oldu.

İrem Gülce Yazgan, Macaristan'ın Eger kentinde düzenlenen ve 11 Nisan'da ödül töreniyle sona eren Avrupa Matematik Olimpiyatları'ndan birincilikle döndü. Türkiye'ye altın madalya kazandıran İrem'in tarihi başarısı bununla kalmada yine Düzce’nin ve Türkiye’nin gururu olarak EGMO 2023 Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları yarışması sonuçlarına göre İrem  Gülce Yazgan tam puanla altın madalya alarak Türkiye’ye üst üste altın madalya kazandıran ilk Türk kızı oldu.

HAYALİ MIT'TE OKUMAK

İrem Gülce Yazgan aynı zamanda Düzce BİLSEM öğrencisiydi. Matematik dışında piyano çalmayı da çok seven Yazgan, doktor bir baba ile çevre mühendisi annenin çocuğu. İrem Gülce, öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine eğitimine Ankara Fen Lisesi'nde devam ediyor. İrem'in hayali Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) matematik ve bilgisayar okumak.  


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.