Bayramın tadı kaçtı

DüzceSonHaber

Bayramın tadı kaçtı
19.04.2023 - 09:16
Kaynak: Haber Merkezi

 

Bir adı da Şeker Bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramı’na birkaç gün kala vatandaşlar ikramlık tatlı, şeker ve çikolata telaşına düştü. Hazır baklava, şeker ve çikolata almak isteyen vatandaşlar geçen yıl Ramazan Bayramı’na göre yüzde 200 daha fazla ödeyecekler. Bu durumdan baklava üreticileri ile satıcılarda memnun değil.

Halk arasında Şeker Bayramı olarak da bilinen Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşları hem bayramlık tatlı hemde ikramlık şeker ve çikolata telaşı sardı. Ancak geçen yıla göre vatandaşlar hem baklavaya hem şeker ve çikolatalara yüzde 200 fazla ödemek zorunda kalacak.

GEÇEN SENE 250, BU SENE 700

Düzce’de uzun yıllardır baklavacılık yapan ve kaliteli ürünleri ile dikkat çeken Hasan Usta lakaplı Hasan Yıldırım, gelen zamlardan kendilerininde memnun olmadığını ancak vatandaşların tatlı yiyebilmeleri için fiyatlar konusunda fedakarlık yaptıklarını söyledi. Yıldırım “Geçen sene bir tepsi cevizli baklava 250-300 lira civarımdaydı. Bu sene 700-800 lira civarında. Ama bundan ne müşterilimiz ne biz mutluyuz. Ama düzelir diye ümit ediyoruz. Çok fazla zam geldi. Normalde çok daha gelmesi gerekiyordu. Bizler fiyatları en düşükte tutmaya çalışıyoruz. Bu durumdan hiç memnun değil. Bu bizim keyfi yaptığımız zamlar değil. Açıkçası eskiden biz daha fazla kazanıyorduk. Toptancıyı ardağımızda hammaddeye gelen zammı bize rahatlıkla söylüyor. Ama biz müşterimize bunu yansıtamıyoruz. İnterneti açıp baksınlar 1. Sınıf baklavanın kilogram fiyatı 500-600 lira. Biz kar yapmayı bıraktık. Vatandaşın ağzını tatlandırmak için fedakarlık yapıyoruz. Biz dünde buradaydık, yarında burada olmayı hedefliyoruz” dedi.

Çerez, şeker ve kuruyemiş üzerine işletmesi olan Fatih Alkan ise şeker ve çikolata ürünlerine yüzde 200 zam geldiğine dikkat çekerek “Piyasada şekerin markaları var. Birde Konya malı dediğimiz ürünler var. Bu tip şekerlerin kilogram fiyatı 50 lirayken, marka şekerlerin fiyatları 100 lira ve üzerine çıkıyor. Çikolatalarda ise 70 liradan başlıyor 250 liraya kadar çikolata var. İçine koyulan malzemenin pahalı olması iyi çikolatayı pahalı kılıyor. Geçen sene marka şekeri 30 liraya sattık, bu sene 100 lira. Yüzde 200 artmış durumda. Ancak bunda piyasadaki gelir seviyesi ile orantılı gidiyor. Alım gücü olarak geçen sene ile aynı” ifadelerini kullandı.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.