23 Nisan kutlamaları çelenk sunumuyla başladı

DüzceSonHaber

23 Nisan kutlamaları çelenk sunumuyla başladı
23.04.2023 - 10:43
Kaynak: Haber Merkezi

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Kurtuluş Savaşı'nın başlamasında ve Cumhuriyete giden yolda mihenk taşı olan Büyük Millet Meclisi, 103 yıl önce bugün açıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yıl dönümünde yurt genelinde coşku ile kutlanıyor. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin bayram olarak kutlamasına karar verdi. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1929'da bu bayramı çocuklara armağan etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Düzce Valiliği tarafından hazırlanan kutlama programı kapsamında Anıtpark’ta tören düzenlendi. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, öğrencilerle birlikte Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Anıtpark’ta düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Anıtpark’ta düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç’ın yanı sıra siyasi partilerin milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri, asker ve polisler ile vatandaşlar katıldı.

Kutlama programı saat 13.00’da Soğancı mevkisinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda devam edecek.

 

 

 

 


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.