Cemiyetten Vali Atay’a teşekkür plaketi

DüzceSonHaber

Cemiyetten Vali Atay’a teşekkür plaketi
28.04.2023 - 12:46
Güncelleme 28.04.2023 - 13:00
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Kahramanmaraş depremi sonrası bölgede barınma ihtiyacının giderilmesi için konteyner üretiminin başlamışını sağlayan ve depremzede vatandaşların en kaliteli konteynerlerde kalması için büyük çaba sarf eden Düzce Valisi Cevdet Atay’a hem yaptığı çalışmalardan hemde Düzce’nin deprem sonrası önemli rol oynamasını sağladığından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Düzce Valisi Cevdet Atay beraberinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Murat Kılıç  ve İl Genel Sekreteri Hayri Şen ile birlikte Düzce Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Ramazan Bayramı’nda deprem bölgesi Adıyaman’da görevli olan Düzce Valisi Cevdet Atay, deprem bölgesinde yaşadıklarını gazetecilerle paylaştı. Son yaşanan Kahramanmaraş Depremi’nden büyük ders alınması gerektiğini ifade eden Atay, “Vatandaşlarımızın binalarını kentsel dönüşüm kapsamında yenilemesi, depreme dayanıklı hale getirmesi oldukça önemli. Depremler her an olabilir. Depremin ne zaman ve nasıl olacağını ön görmek mümkün olmuyor. Bu sebeple depreme hazırlıklı olmamız ve hasarı en aza indirmek için binalarımızı buna göre dizayn ve inşa etmemiz gerekiyor. Düzce’de de son dönemde buna dikkat ediyoruz. Yeni binalar tamamen depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor. Biliyorsunuz Düzce’de de 23 Kasım tarihinde meydana gelen deprem sonrası işi daha sıkı tutuyoruz” dedi.

Konteyner üretimi konusunda da Türkiye genelinde vatandaşların kendilerini güvende hissedeceği bir yuva kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Atay, “Bizler deprem bölgesinde vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamak için üretmeye başladığımız konteynerleri göndermeye devam ediyoruz. Gidip gördüğümde hazırladığımız konteynerlerde vatandaşların ikamet ettiğini görünce büyük sevinç ve gurur duydum. Biz orada barınma ihtiyacı duyan vatandaşlarımız için en kaliteli malzemelerle en kullanılır konteynerleri hazırlıyoruz” dedi.

Konteynerlerin sadece deprem bölgesinde değil başka amaçlar için de kullanılmasının mümkün olduğunu söyleyen Atay “Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da ciddi bir kentsel dönüşüm projesi başlattı. Orada kentsel dönüşüm için evlerini boşaltan insanların kalması için bu konteynerlerden hazırlanabilir. Başlattığımız üretim atağı aslında bir sanayi atılımı da olabilir. Bizden sonra da üretimin devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İslam Keleş ise Vali Cevdet Atay’ın hem deprem bölgesindeki çalışmalarını yakından takip ettiklerini hem de konteyner üretiminde gösterdiği çabanın farkında olduklarını söyledi. Keleş “Düzce Gazeteciler cemiyeti olarak Düzce’de ki meslek mensuplarını aynı çatı altında toplayıp, birlikteliği sağlamak için bu yola çıktık. Çok da güzel  bir sinerji yakaladık ve bu sinerjiyi kentimizin faydasına olacağını düşündüğümüz işlere destek olmaya yönelttik. Şunu da gördük ki bu birlikteliğe hepimizin ihtiyacı varmış. Aslında sizin de yaptığınız konteyner işinde görüyoruz ki birlikte hareket edince kent adına gurur verici hizmetler ortaya çıkıyor. Biz de Gazeteciler Cemiyeti olarak yapılan her iyi işin destekçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İslam Keleş ve Başkan Vekili Sadullah Ünsal, cemiyet üyeleri ve gazeteciler adına Vali Cevdet Atay’a yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi takdim ettiler.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.