Beyciler Mahallesi’nde evleri kanalizasyon suyu bastı

DüzceSonHaber

Beyciler Mahallesi’nde evleri kanalizasyon suyu bastı
29.04.2023 - 14:10
Güncelleme 29.04.2023 - 14:12
Kaynak: Haber Merkezi

 

Beyciler Mahallesi’nde Düzce Belediyesi tarafından bazı rögar kapaklarının üzerinin kaldırımlarla kapatılması sonucunda evleri kanalizasyon suyu bastı. Belediye ekipleri kanalizasyonu açmak için ise henüz yeni yapılan kaldırım taşlarını kaldırmak zorunda kaldılar.

Beyciler Mahallesi 1602 cadde üzerinde Düzce Belediyesi’nin altyapı konusunda yaptığı çalışmada rögar kapaklarının üzerine beton dökülerek kaldırım taşıyla kaplandı. Bu sebeple hem rögarlardan su tahliyesi olmadı hemde kanalizasyonlar tıkandı.

Tıkanan ve su tahliyesi yapılamayan kanalizasyon nedeniyle cadde üzerinde evleri bulunan vatandaşların bahçelerin, bodrumlarını ve ardiyelerini kanalizasyon suları bastı. Aynı zamanda oldukça kötü koku yayan kanalizasyon suları nedeni mağdur olan vatandaşlar durumu Düzce Belediyesi ekiplerine bildirdiler.

Sorun yaşanan bölgeye gelen ekipler uzun uğraşlar sonrası kaldırım altında kalan ve üzeri betonla kaplı kanalizasyon kapağını bularak yaşanan tıkanıklığı gidermek için harekete geçtiler. Ekipler önce henüz yeni yapılan kaldırım taşlarını kaldırdılar ardından ise betonu kırarak kanalizasyon kapağına ulaşabildiler.

Su basması nedeniyle mağdur olan vatandaşlardan Bahattin Yalçın her yıl aynı sorunu yaşadıklarını belirterek “Her sene yaşadığımız bir olay. Çok kez ikaz etmemize rağmen gelip ilgilenen olmuyor. Rögarların üzerine beton döküyorlar ilgilenen yok, soran yok. Biz her sene yağmur yağdığında bu pisliği çekiyoruz. Yanlış çalışma yapıyorlar. İtiraz ediyoruz bu kez belediye çalışanları ile karşı karşıya geliyoruz. Düzce Belediyesi’ni arıyoruz ve gelen giden olmuyor. Zararımız oluyor. Ardiyeler su giriyor, fındık saklıyoruz oralara su girdi. Bisikletimiz, yiyeceklerimiz sular altında kaldı” dedi.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.