Vatandaşların yuvasından aldığı karaca yavruları annelerine kavuştu

DüzceSonHaber

16.05.2023 - 13:30
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de 2 vatandaş kaybolduklarını düşündükleri iki karaca yavrusunu alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Ekipler karaca yavrularını vatandaşların aldığı yere koyarak fotokapan kurdular. Yavruların annelerine kavuşma görüntüleri fotokapan sayesinde tespit edildi.

Düzce’de Ahmet Şahin ve Hüseyin Arslan isimli iki vatandaş, bahçelerinde 2 karaca yavrusu gördüler ve yavruları köpeklerin parçalayacağını düşünerek oldukları yerden alıp Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü’ne teslim ettiler.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü ekipleri iki yavruyu alarak vatandaşların aldığı aynı yere koyduktan sonra fotokapan kurup, yavruları takibe aldılar. Fotokapana yansıyan görüntülerde iki yavrunun annelerine kavuşma anı an be an kaydedildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada karacaların doğal yaşam alanlarından uzak durulması gerektiği ve yavrulara dokunulmaması gerektiği vurgulanarak “Mayıs-Haziran dönemi, yaban hayatın en hassas hayvanlarından olan karacaların yoğun üreme dönemidir. Bu dönemde karacaların doğal yaşam alanlarından uzak durmaya özen gösterelim. Doğada bulduğumuz yavru karacaları almayalım çünkü yavrular annelerinden ayrı kaldıklarında yaşamaları imkansız denecek kadar zorlaşmaktadır” denildi.


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.