Su borcu olan çiftçilere hem destek hem taksit imkanı

DüzceSonHaber

Su borcu olan çiftçilere hem destek hem taksit imkanı
17.05.2023 - 10:19
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Ovası Sulama Birliği’nden yapılan açıklamada ürünlerini sulamak için sulama kanallarından su kullanan çiftçilerin destekleneceği, borcu olan çiftçilere ise yapılandırma fırsatı sunulduğu bildirildi.

Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Abubekir Uzgur yaptığı açıklamada yeni sulama döneminde çiftçilerin ürünlerini sulama kanalları aracılığı ile sulamaları ve gerekli şartları yerine getirmeleri durumunda desteklemelerden faydalanabileceğini söyledi. Desteklemelerden yararlanmak için çiftçilerin 24 Mayıs 2023 tarihine kadar Düzce Ovası Sulama Birliği’ne başvuru yapmaları gerekiyor.

Desteklerden yararlanacak üreticilerin, çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmaları, destekleme ödemesine esas veriler ile ÇKS sistemindeki verilerin uyumlu olması, üreticilerin bu desteğe şahsen veya yasal temsilcisi aracılığıyla Düzce Ovası Sulama Birliğine 24 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruda bulunması, Sulama Birliğine kayıtlı olması (üye olması ve sulama tesisinden faydalanma sözleşmesini imzalamış olması)(Destekten faydalanmak isteyen üretici hali hazırda sulama birliğine üye olmamışsa öncelikle üyelik işlemi tamamlanır), Su kullanım hizmet bedelinin %50’sinin tamamını dönemi içerisinde Birlik tarafından ilan edilen ödeme takvimine uygun olarak ödemiş olması, Su kullanım hizmet bedelinin %50’sinin Sulama Birliği hesabına aktarılması için tebliğin ekinde düzenlenen muvafakatname ile başvurmuş olması şart olacak.

Ayrıca yine Düzce Ovası Sulama Birliği’nden yapılan açıklamada 2005 ile 2022 yılları arasında Düzce Ovası Sulama Birliği’ne borcu olan çiftçilere yapılandırma fırsatı getirildi. Yapılandırma yapmak isteyen çiftçilerin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar Düzce Ovası Sulama Birliği’ne başvuru yapmaları gerekiyor.

 


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.