Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamada 7440 sayılı bazı alacakların yapılandırması kanunundan yararlanarak SGK borçlarını yapılandıranların ilk taksitlerini ödemeleri için 5 gün kaldı. 31 Temmuz 2023 tarihinden sonra ödeme yapılması halinde yapılandırmalar iptal edilecek.
SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yapılandırma nedeniyle taksitlendirmenin ilk taksit son ödeme tarihinin 31 Temmuz 2023 olduğu hatırlatıldı. Yapılan açıklamada bu tarihten sonra yapılacak ödemeler nedeniyle yapılandırmaların bozulacağı vurgulandı.
SGK’dan yapılan açıklama şu şekilde;
7440 sayılı “bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanuna istinaden, yapılandırılan Sosyal Güvenlik Alacaklarının, Peşin ve ilk 2 taksidinin ödenmediği taktirde yapılandırma bozulacaktır.
Bu itibarla; bu kanuna istinaden yapılandırılan borçların, Peşin, 1. Taksit ve 2. Taksidin son ödeme tarihi 31.07.2023 tarihi olup, Peşin, 1. Taksit ve 2. Taksidin bu tarihte ve öncesinde ödenmemesi halinde 7440 sayılı taksitlendirme bozulacaktır.
Ayrıca; 5510/60-g kapsamında Genel Sağlık Sigortası sigortalısı olanlardan daha önce hiç gelir testi yaptırmamış olanların 31.07.2023’ e kadar gelir testine başvurması halinde; GSS prim borcu, gelir testi sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihine göre güncellenecektir.
7440 yapılandırma kapsamında, 2022/ Aralık ve öncesi GSS borçlarının anaparasının son ödeme tarihi 31/08/2023 tür. (Bu tarihe kadar ödendiği taktirde Gecikme zammı ve gecikme cezası silinecektir.)
Yapılandırma taksitlerinin ödenmesine ilişkin detaylı bilgilerin SGK tarafından gönderilen ödeme planlarının arka sayfasında da mevcut olup, internet sitesinden veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerinden bilgi alınabileceklerdir, İşverenlerimiz ve Sigortalılarımıza saygıyla duyurulur.”
Editör:
D. Son Haber
Yorum Yap